5 prisvärda banor i Stockholmsområdet

golf i stockholm

Det finns många bra och roliga golfbanor i Stockholmsområdet. Det finns dessutom flera extra prisvärda alternativ att välja mellan. Vi har listat fem olika banor i runt Stockholm där du får mycket golf för pengarna. 

Nacka GK 

Här har vi en naturskön skogsbana endast 20 minuter från Stockholm city. 18-hålsbanan ringlar sig fram i vacker skärgårdsnatur på gränsen mellan Nacka och Värmdö kommun. Banan är kantad av ekar, asp och tall och den samexisterar på ett harmoniskt sätt med naturen. Banan i sig är inte speciellt lång men du ställs inför kluriga utmaningar längs vägen. Greenfee: från 350 kronor 

Nynäshamns GK 

Nynäshamns GK ligger en cirka en halvtimmes resa söderut från Globen. Här möts du av en trevlig atmosfär och 27 roliga golfhål. Varje dag kombineras 9-hålsslingorna ihop på ett sätt som gör att det nästan alltid finns två 18-hålsrundor att välja på. Anläggningen ligger dessutom otroligt vackert till vid sjön Muskan. 

Greenfee: från 330 kronor 

Botkyrka GK 

I Botkyrka, söder om Stockholm, finns en familjär och nybörjarvänlig golfklubb. Golfbanan invigdes för drygt 30 år sedan och har sedan dess bland annat blivit utsedd till årets golfklubb i Stockholm. 18-hålsbanan ligger i ett naturskönt område och bjuder på roliga hål. Banans layout är väldigt omtyckt och kommer bjuda på utmaningar både för nybörjaren och den mer erfarne golfaren. På sista hålet får du dessutom en magnifik utsikt över det vackra Grödingelandet. 

Greenfee: från 350 kronor 

Bro-Bålsta GK 

Här möts du av en riktig hyllning till de klassiska golfbanorna på de brittiska öarna. Anläggningen ligger cirka en halvtimme norr om Stockholm. 18-hålsbanan har generösa fairways och ondulerade greener. Den är ganska förlåtande samtidigt som den har sina utmaningar längs vägen. 

Greenfee: från 300 kronor 

Sparren GK 

Sparren GK ligger i Uppland och har blivit otroligt populär de senaste åren. Anläggningen har fått en rejäl makeover och har vuxit till att bli störst i Uppland sett till antalet medlemmar. Banan har en spännande karaktär som definitivt kommer få dig att vilja komma tillbaka. Dessutom har de en restaurang i toppklass där du kan avnjuta en riktigt god lunch efter 18 spelade hål. Läs mer om Sparren GK här. 

Greenfee: från 450 kronor