Här är Smålands två bästa golfrestauranger

golf småland restaurang

Runtom i Sverige finns det inte bara många bra golfbanor, det finns också många väldigt bra golfrestauranger. Här är två riktigt bra i Småland som är väl värda ett besök.

Hooks Herrgård

Beläget vid Hokasjön i Smålands djupaste skogar hittar vi Hooks Golfklubb och Herrgård. Ett besök här ger dig garanterat en fantastisk helhetsupplevelse. Golfanläggningen är en av Sveriges bästa med sina två spännande 18-hålsbanor med unika karaktärer. Men det finns så mycket mer än ”bara” golf på Hooks Herrgård. Herrgården utstrålar historisk charm och elegans och byggdes redan år 1778. På herrgården finns ett mysigt hotell och sedan 2014 ett toppmodernt spa. 

På hotellets restaurang kan du njuta av exklusiva menyer samtidigt som du får en häftig panoramautsikt över Hokasjön. Oavsett om du vill ha frukost, lunch eller middag bjuds du på spännande delikatesser. Menyerna varierar efter säsongens läckerheter och kockarna använder sig i största möjliga utsträckning av lokala och närproducerade råvaror. Väljer du att stanna en weekend på anläggningen kan du avnjuta en god trerättersmeny som garanterat kommer få dig att vilja stanna längre.

Duden golfrestaurang – Sand GC

Sand GC strax utanför Jönköping har en unik 18-hålsbana som påminner om banorna från Storbritannien med höga sanddynor och djupa bunkrar. En runda här kommer ge dig en riktigt häftig spelupplevelse. Något som också kommer ge dig en bra upplevelse är ett besök på klubbens golfrestaurang – Duden. Bakom golfrestaurangen står skaparna av den prisade spritbaren El Duderino. Deras ambition är att skapa ett helt nytt vardagsrum för golfspelaren med unika valmöjligheter som håller hög nivå.

Här bjuds det på spännande menyer oavsett om du ska äta frukost, lunch eller middag. Det märks att maten lagas med kärlek och ambitionerna är höga när det kommer till både mat och dryck. Ett tips är att spana in den spännande cocktailmenyn som är baserad på golfens alla guldkorn.