Golfklubben som siktar mot stjärnorna

Sparren GK Foto: Sparren GK

Sparren GK i Uppland har fått ett rejält uppsving de senaste åren. Här är det betydligt mer än bara golf på menyn. ”Tanken är att vi ska ha konserter här”, säger delägaren Joakim Sabel. 

Joakim Sabel är delägare i Sparren GK sedan 2018. När han tog över var banan, som tidigare hette Lisinge, i allmänt dåligt skick.

– 2017 var det 700 personer som spelade på banan totalt över hela året. Det var helt dött. Det var knappt ingen som spelade och klubbhuset var stängt, säger Joakim Sabel. 

Joakim Sabel och hans team satte igång arbetet med att rusta upp banan och anläggningen direkt.

– Vi började med att ta dit en bra greenkeeper. Han har jobbat i tre år nu och fått ordning på vartenda grässtrå så det finns i princip inte ett enda ogräs på hela anläggningen. Klubbhuset var väldigt nedgånget så vi rensade ut allting och gjorde om. Vi fixade också i ordning en ny shop som tidigare hade varit stängd i 15 år.

Konserter med Bo Kaspers Orkester och Peg Parnevik

Driving rangen har också fått en upprustning med vindskydd och vallar runt om. Den är dessutom tänkt att användas för mer aktiviteter än bara golf.

– Tanken är att vi ska ha konserter här. Artisterna får ju inte uppträda just nu men när det blir bättre är det tänkt att vi ska ha konserter.

Även om det kanske dröjer ett tag innan idéen blir till verklighet, har redan flera kända artister visat intresse. 

– Bo Kasper från Bo Kaspers Orkester är medlem hos oss och han vill jättegärna göra en konsert här. Peg Parnevik tyckte också det lät som en jättekul idé. Så det är lite på gång. Banan ligger också bra till då det inte stör någon. Vi skulle kunna ha 10 000 personer där ute och det finns inga grannar som blir irriterade.

Planerar att bygga padelbanor

Kocken Johan Arnolds, som tidigare bland annat jobbat på lyxkrogar i New York plockades in för att höja kvaliteten på restaurangen.

– En lunch här rekommenderas verkligen. Han gör helt fantastisk mat.

På anläggningen finns dessutom bastu, boulebana och biljardbord. Det finns också planer på att bygga padelbanor i anslutning till klubbhuset. 

– Alla vill bygga padel och det vill vi också göra någon gång. Vi har inte bokat in det än och det kanske inte händer i år, men det finns planer på det. 

Största klubben i Uppland

På dryga tre år har klubben växt till att bli störst i Uppland. Förra året hade man totalt hela 6000 medlemmar varav 300 fullvärdiga medlemmar. I fjol började man bland annat med gratis juniorträning och företagsgolf. 

– Vi vill fortsätta satsa på mycket roliga saker. Det är en stor och mysig golfklubb. Banan är rolig, varierande och väl värd ett besök, avslutar Joakim.