Golf, paella och festligheter i fantastiska Valencia

paella från golf-staden valenica

Valencia är ett perfekt resmål för dig som vill komma bort från kylan i Sverige. Här möts du av paella i världsklass, arkitektonisk elegans och en minst sagt spännande högtid i form av Las Fallas. Dessutom finns det en hel del bra golf här också. Här är allt du behöver veta för en lyckad resa.

Apelsinstaden Valencia är lite av en dold pärla i sydeuropa. Valencia är Spaniens tredje största stad och är ständigt levande med mängder av historiska och kulturella upplevelser. Å andra sidan känns den också väldigt mysig och gemytlig med mängder av pittoreska restauranger.

Valencia – paellans födelseort

Valencia är verkligen känt för sin matkultur. Faktum är att staden faktiskt är födelseort till den klassiska rätten paella. Så vill du testa paella på riktigt är det här staden att besöka. Ett tips för en fantastisk paella-upplevelse är att besöka La Pepica nere vid stranden, här har det nämligen serverats paella sedan 1898.

Förutom paella finns andra spännande kulinariska upplevelser i det valencianska köket. Några specialiteter du bara måste testa är fideuà, arros à banda och calamares.

Upplev folkfesten Las Fallas

Varje år arrangeras en högtid i Valencia som sticker ut lite från övriga. Under mars månad anordnas nämligen Las Fallas som är den enskilt största festligheten i Valencia. Redan i början av månaden anordnas olika aktiviteter, men det är den 19 mars det verkliga crescendot äger rum. Stora papier-maché-figurer intar staden och bränns upp under ”Eldnatten”. Det här är en stor folkfest som inte liknar något annat du sett.

Golfbanor i toppklass

Området Valencia ligger i är känt för sina bra golfbanor. Här finns mängder med alternativ och du kan välja och vraka mellan toppbanor. Några exempel på banor som verkligen rekommenderas i regionen är Club de Golf El Bosque, Club de Golf Esorpion och Reial Club de Golf Manises. 

Så tar du dig till Valencia

Det är smidigt att ta sig till Valencia, speciellt om du bor i närheten av Stockholm. Det avgår nämligen direktflyg från Arlanda flera gånger i veckan. Flygresan tar strax under fyra timmar. Det går också utmärkt att flyga till Alicante för att sedan ta sig vidare med hyrbil till Valencia.