Spaniens 6 bästa golfbanor

golf i spanien

Det finns få länder i Europa som kan mäta sig med Spanien när det kommer till golf. Några av världens bästa golfare är härifrån och landet är fullt av banor i toppklass. Här är våra favoritbanor i Spanien. 

Stadium Course – PGA Catalunya 

En av Spaniens mest exklusiva golfbanor och har varit värd för Spanish Open flertalet gånger. Banan ligger i Katalonien, norr om Barcelona, och är en rejäl utmaning även för de allra bästa golfarna. Med trädkantade fairways och böljande terräng bjuds du på en rolig bana som påminner om Storbritanniens klassiska banor. 

Real Club De Golf Sotogrande 

Sotogrande är en av Costa del Sols äldsta golfbanor och är designad av Robert Trent Jones Senior. Banan är otroligt vacker och erbjuder en unik utmaning i jämförelse med andra banor i hjärtat av Spaniens golfparadis. Layouten är en perfekt blandning av stilsäker golfbanedesign som i kombination med landskapet genererar en oförglömlig upplevelse. 

Finca Cortesin 

Ligger i hjärtat av Costa Del Sol och är en av Spaniens mest hyllade banor. Den har varit värd för World Matchplay vid tre separata tillfällen och satt proffsen på rejält prov med tanke på längden på banan. Vill man testa på golf på högsta nivå är ett stopp på Finca Cortesin ett måste. 

Son Gual 

På paradisön Mallorca ligger den fantastiska banan Son Gual. Det här är en väldigt populär bana som håller högsta möjliga klass. Här möts du av otroliga fairways och greener som påminner om parkettgolv. Det kostar en del att spela på denna banan, men det kan det vara värt för att få en oförglömlig upplevelse. Banan ligger vacker till vid Palma och bjuder på häftiga vyer. 

Real Club De Golf El Prat 

Den här juvelen ligger strax norr om Barcelona och anses vara en av Spaniens mest traditionella banor. Banan designades redan 1912 och bjuder på en klassisk spansk golfupplevelse. 

Valderrama 

Valderrama Golf anses vara en av Europas bästa banor och är förmodligen Spaniens mest kända. Banan har bland annat varit värd för Ryder Cup 1997 och flera andra stora golftävlingar. Den är belägen i San Roque, Cadiz och är det självklara valet om du vill spela på klassisk mark.