Bästa golfrestaurangerna i Göteborg

golfrestaurang göteborg

Det är något speciellt med att avnjuta en god lunch efter 18 spelade hål. Golf och mat hör helt enkelt ihop! Vi har listat de tre bästa golfrestaurangerna i Göteborg som bjuder på en upplevelse utöver det vanliga.

Öijareds GK tar inspiration från närområdets råvaror

På Öijareds GK utanför Göteborg spelas det inte bara bra och rolig golf. Här levereras också mat i toppklass. I fjol utsågs faktiskt Öijareds golfrestaurang till den bästa i Göteborgsområdet enligt Golfhäftet. Öijareds GK ligger cirka 35 minuter från centrala Göteborg. Menyerna på restaurangen inspireras från närområdets råvaror och Nordens fyra årstider. Njut av en dagens lunch eller à la carte efter 18 spelade hål samtidigt som du blickar ut över omgivningens vackra natur. Eftersom att restaurangen ligger så vackert till har den också blivit en populär plats för bröllop och fest.

Albatross golfkrog inbäddad i vacker grönska

Cirka tio minuter från Göteborgs centrum ligger Albatross golfklubb inbäddad i vacker grönska. Det är en av Västsveriges bästa 27-hålsanläggningar som bjuder på rolig och utmanande golf. Något som också höjer helhetsupplevelsen här är klubbens golfkrog. Albatross golfkrog har ett väldigt gott rykte och oavsett om du spelar golf eller inte är det väl värt att göra ett lunchbesök här. Med varierande lunchmenyer med lokala råvaror som grund garanteras att du går härifrån med ett leende på läpparna. Krogen anordnar också fester, event och catering för större sällskap.

Foto: Albatross GK
Foto: Albatross GK

Delsjö GKbästa golfkrog i egen regi 2019

Delsjö GK ligger nära Göteborg i en naturskön och avkopplande miljö. Här finns en omväxlande park- och skogsbana som passar lika bra för elitspelaren som för nybörjaren. Maten på Delsjö golfkrog är dessutom en upplevelse utöver det vanliga. 2019 utsågs klubbens restaurang till årets bästa golfkrog i egen regi. Här serveras alltid dagens kött, fisk och pasta som alltid håller hög klass. Utöver detta finns det också vegetariska alternativ och flera olika sallader att välja på. Krogen har en stor uteservering som passar utmärkt att avnjuta en lunch på när solen håller sig framme.