Lista: Sveriges bästa platser för en golfweekend

golfweekend sverige

Det finns gott om fantastiska golfplatser runt om i Sverige, så varför inte planera in en golfweekend. Vi har plockat ut fyra alternativ med bra golf, god mat och fantastiska upplevelser.

Golfhelg på Gotland

Här kan du få en övernattning som verkligen sticker ut, om du bokar ett rum i det mysiga fyrhuset som ligger vid Visby GK. Från fyrhuset får du en oslagbar utsikt över Östersjön, Karlsöarna och Västergarns Utholme. Fyrhuset har anor från 1800-talet men genomgick en omfattande renovering och modernisering under 2017.

Visby GK är en av Nordens bästa golfbanor. Det är inte speciellt svårt att förstå varför. 18-hålsbanan håller hög europeisk klass och är dessutom otroligt naturskön. Den är belägen på vackra Kronholmen och slingrar sig längs med Gotlands kust. Här får du garanterat en golfupplevelse utöver det vanliga. 

Hooks Golfklubb och Herrgård

Hooks Herrgård ligger beläget vid Hokasjön i Smålands djupaste skogar. Här får du de absolut bästa golf-, mat-, och spa-upplevelserna du kan önska dig. Golfanläggningen är en av Sveriges bästa med två fantastiska 18-hålsbanor med helt unika karaktärer. Parkbanan är vacker och öppen samtidigt som skogsbanan slingrar sig genom tät och förtrollande skog. 

Herrgården utstrålar historisk charm och elegans och byggdes redan år 1778. Alla rummen har en klassisk lantlig stil med allt du kan tänkas behöva. På hotellets restaurang kan du njuta av exklusiva menyer samtidigt som du får en häftig panoramautsikt över Hokasjön. Mellan golfrundorna och restaurangbesöken kan du koppla av i det toppmoderna spa som öppnade 2014. Räkna med en obeskrivlig upplevelse med varm utomhuspool, bastu, behandlingar och så klart fantastisk utsikt.

Weekend på Torekov Hotell

Bjärehalvön är ett riktigt golfmecka på den svenska västkusten. Här kan du välja och vraka bland spel på några av Skandinaviens bästa banor. Från Torekov Hotell når du hela 117 golfhål inom elva minuter. Svinga loss på vackra Torekov GK, häftiga Woodlands G&CC, Helsingborgs pärla Rya GK eller någon av de andra högklassiga banorna i närheten. 

Vid sidan av golfen kan du ta en simtur i hotellets japanska utomhuspool och koppla av i bastun innan du avnjuter en fantastisk trerätters i restaurangen. 

Golf på Sankt Jörgen

På Sankt Jörgen Park i Göteborg har du första golfslaget bara 100 meter från ditt hotellrum. Golfbanan är av parkkaraktär och är både lurig och utmanande. Efter golfrundan väntar sköna och varma bad Sankt Jörgens prisbelönta spa. När ni känner er avslappnade i kropp och knopp äter ni en trerätters supé på anläggningens restaurang, Inez & Ernst. 

Innan läggdags rekommenderas ett stopp framför brasan på Bula Bar. Här kan ni botanisera i det gedigna whiskeyutbudet eller njuta av en god drink innan ni laddar om för en ny dag med golf.