Checklista för nybörjare: Det här ska du ha med dig ut på golfbanan

golfprylar

Nybörjare? Då är det inte helt lätt att veta vad man behöver ute på golfbanan. Vi reder ut det mest nödvändiga.

Golfklubbor    

Ja, för att spela golf behöver man så klart golfklubbor. Maximala antalet klubbor du får ha med dig ute på banan är 14, men så många är verkligen inte nödvändigt att ha som nybörjare. En putter, driver, träklubba och några järnklubbor räcker gott till en början.

Golfbag

Tekniskt sett går det väl att traska runt med klubborna i händerna och resten av utrustningen i en kasse. Men det känns lite väl jobbigt va? Det finns mängder av golfbagar i olika prisklasser där du utan problem kommer få plats med din utrustning. Fundera på om du vill ha en bärbag eller vagnbag innan du köper.

Golfbollar

Ja, utan golfbollar kommer man faktiskt inte speciellt långt ute på banan. Till en början går det bra att köpa begagnade bollar eller nya i en lägre prisklass. Se till att du har med dig många ute på banan, man vet aldrig hur många man slår bort under en runda.

Peggar, greenlagare och markeringsknapp

Små prylar, men ack så viktiga. Utan peggar kommer du att få problem på dina utslag. Greenlagare är också en väldigt viktig sak att ha med sig så att man kan laga sina nedslagsmärken på green. Det är viktigt att alla spelare hjälps åt att hålla golfbanorna fina. Markeringsknappen behöver du när du ligger i en medspelares puttinlinje. Också bra om du behöver rengöra bollen.

Handske

Att spela med golfhandske är inget krav, men det kommer att underlätta för dig. Golfhandsken bidrar till bättre grepp och kontakt med klubban. Dessutom minskar den slitaget mot huden. 

Vattenflaska

En golfrunda kan vara lång. Därför är det viktigt att fylla på med vätska under tiden, speciellt om det är varmt ute. Ha också gärna med dig någon typ av mellanmål som en banan eller macka för att fylla på depåerna.