Därför är det viktigt med golfhandske

golfhandske

Varför har man egentligen golfhandske? Och varför har man det bara på ena handen? Vi hjälper dig reda ut alla frågor om golfhandskar här.

Den enkla anledningen till att man har golfhandske är kort och gott att man får bättre grepp om klubban. Spelar man till exempel när det regnar ute eller om man svettas mycket krävs helt enkelt det där lilla extra för att du inte ska tappa greppet om klubban. Golfhandsken hjälper också till att motverka slitningar och blåsor i händerna vilket i sin tur underlättar för dig i ditt golfande.

Handske på höger eller vänster hand?

För folk som inte spelar golf kan det verka konstigt varför man bara har handske på en hand, och inte på båda. Varför är det egentligen så? Det enkla svaret är för att det behövs mer på just ena handen. Handsken ska du ha på handen som är längst upp på klubban. Den översta handen har betydligt mer yta på skaftet än vad den nedersta handen har. Så är du högerspelare ska du ha handsken på vänsterhanden och är du vänsterspelare ska du ha handsken på högerhanden.

Handske under puttning?

Många spelare föredrar att ta av sig golfhandsken uppe på green. Anledningen är att många upplever att man får lite bättre kontakt med klubban och mer känsla i putten utan handske. Dessutom är man inte i lika stort behov av en handske när man puttar då handsken är till för att göra greppet bättre i högre svinghastigheter – hastigheter som man aldrig riktigt kommer upp i när man puttar.

Olika typer av handskar

Det finns olika typer av golfhandskar för olika typer av tillfällen. Den allra vanligaste typen av handske är tillverkad i skinn. En skinnhandske är det oftast allra bäst känsla i, men nackdelen är att den inte funkar lika bra när det är dåligt väder.

En handske som är lite mer allround och klarar dåligt väder bättre är allvädershandske. Denna typ av handske fungerar bra i alla typer av väder och är både tålig och har lång hållbarhet. Något som däremot alltid är bra att ha i bagen är också en regnhandske. Dessa handskar ser till att du får optimalt grepp även om skaften är blöta.