Bästa golfrestaurangerna på de brittiska öarna

golfrestauranger Storbritannien

Runtom i världen finns det mängder med golfrestauranger som håller hög klass, sen finns det de restauranger som bjuder på en kulinarisk upplevelse du sent kommer glömma. Här är golfrestaurangerna i Storbritannien som definitivt är värda att lägga en extra slant på.

Restaurant Andrew Fairlie – Gleneagles, Skottland

Det är inte bara golfbanan som håller världsklass på Gleneagles. Restaurant Andrew Fairlie är den enda restaurangen i hela Skottland som har två Michelin-stjärnor vilket kort och gott gör den till den bästa i landet. Andres Fairlie är en av Storbritanniens mest hyllade kockar och på restaurangen bjuds det på gudomlig mat i trevlig miljö. På menyn hittar du allt från krabba till lamm och självklart också kockens signaturrätt rökt hummer.

The Oak Room Restaurant – Adare Manor, Irland

Golfbanan i Adare Manar utanför Limerick i Irland är en upplevelse i sig. Banan är en av landets allra bästa och kommer dessutom stå som värd för höjdartävlingen Ryder Cup 2027. Efter en runda golf här väntar dessutom ytterligare en unik upplevelse på Oak Room Restaurant. Restaurangen tilldelades en Michelin-stjärna 2020 och här bjuds du på en av Irlands allra bästa matupplevelser. Här skapar stjärnkocken Michael Tweedie eleganta säsongsbetonade menyer som är inspirerade av klassiska irländska ingredienser.

Steak on Six – Celtic Manor, Wales

Celtic Manor i Wales har tre otroliga mästerskapsbanor för dig som är ute efter golf på högsta nivå. Klubben var värd för Ryder Cup 2010 och här bjuds du på en rejäl utmaning oavsett vilken typ av golfare du är. Förutom golfbanorna så är också hela anläggningen något utöver det vanliga. Hotellet är femstjärnigt och på sjätte våningen ligger restaurangen Steak on Six. Restaurangen specialiserar sig på kött och kollar man in menyn börjar det vattnas i munnen direkt. Från restaurangen får du också en spektakulär utsikt över Coldra Woods. Det finns alltså en hel mängd anledningar att styra skutan mot Wales när tillfälle ges.