Det här är golfbollarna som gäller – om proffsen får välja

golfbollar proffs

Sugen på att ta efter golfproffsen? Här är bollarna de lirar med.

Är du en riktig materiallirare? Då ska du självklart spela på samma golfbollar som proffsen gör. Det kommer kanske inte göra dig till en bättre golfare, men det kanske kan få dig att känna dig mer proffsig.

Titleist Pro V1

Titleist Pro V1 är utan tvekan världens mest kända – och framgångsrika bollmodell. Det finns ingen annan boll som tagit fler segrar på de största tourerna. På PGA-touren är det faktiskt över 70% som antingen spelar med Pro V1 eller Pro V1x. 

Norske Viktor Hovland och stjärnan Scottie Scheffler är två som spelar med vanliga Pro V1-bollen. Svenske Ludvig Åberg, Bubba Watson och Jordan Spieth spelar med Pro V1x. Skillnaden mellan modellerna är att vanliga Pro V1 genererar mycket spinn i alla slag, samtidigt som Pro V1x ger mindre spinn i de längre slagen.

Bridgestone Tour B X

Det är få idrottare som varit så förknippade med ett varumärke som Tiger Woods och Nike. Men efter 27 år tillsammans tog deras samarbete slut tidigare i år. Men faktum är att Tiger faktiskt spelat med bollar från Bridgestone sedan 2016. Dels på grund av att Nike slutade producera klubbor och bollar då. I dag spelar Tiger på Bridgestone Tour B X.

Srixon Z-star Diamond

Amerikanen Brooks Koepka har skördat stora framgångar i karriären. Han har bland annat vunnit hela fem majortävlingar. Som hjälp på traven i sina segrar har han haft Srixon-bollen Z-star Diamond. Bollen har en mjuk kärna som gradvis blir hårdare ju längre ut man kommer mot skalet. Det genererar mer längd, högre bollhastighet och mindre spinn.

TaylorMade TP5X

Rickie Fowler, Rory McIlroy, Dustin Johnson och Brooke Henderson spelar på TaylorMade TP5X. Det är en komplett tourboll med extremt bra prestanda. Den är uppbyggd av 5-delar och skapar enorm kraft från utslaget. Den flyger långt samtidigt som den ger bra spinn i närspelet.

Callaway Chrome Soft X 

Phil Mickelson och Jon Rahm spelar Callaway. Chrome Soft X är en fyrdelsboll med en stor SoftFast-kärna. Det ger hög bollhastighet och låg spinn från utslaget.