3 tips när du ska köpa golfbollar

Det finns mängder av olika golfbollar och märken – så vad ska man egentligen tänka på när man ska köpa nya? Här är tre bra tips när du ska köpa golfbollar.

Har man spelat golf några gånger vet man att golfbollar kommer och går. Vissa rundor kanske du slår bort bollen på var och vartannat hål och andra rundor kanske du håller dig till en och samma boll. Hur som helst kommer du ibland att behöva fylla på med nya golfbollar. Det finns hundratals olika modeller av golfbollar och man brukar säga att det som skiljer dem åt är spinn, känsla och design. 

Den största skillnaden är hur mycket bollen spinner. En golfboll med hög spinn ger dig mer möjlighet att kontrollera och få stopp på bollen runt green. Bollens kompression avgör om den känns mjuk eller hård i träffen. Föredrar du en mjukare känsla rekommenderas en boll med låg kompression och vice versa. Sedan är det så klart också utseendet som skiljer dem åt. Förr i tiden var nästan alla golfbollar vita, men den tiden är förbi. Det finns massvis med olika varianter på färger och mönster så att du kan välja fritt vad som passar dig bäst. 

Utgå från närspelet när du väljer golfboll

Det är kanske lätt att tänka att de bästa bollarna är de som går längst. Självklart är det alltid en fördel att slå långt, men det är oftast i närspelet runt green som du kan tjäna flest slag. Välj därför hellre en boll som du trivs med i närspelet, före en boll som du slår långt med.

Håll dig till det som fungerar

Har du hittat en boll som fungerar för dig finns det egentligen ingen anledning att byta. Visst kan det vara frestande att prova på nya modeller ibland, men varför ändra på ett vinnande koncept? Det finns en anledning till att proffsen på touren i högsta möjliga utsträckning håller fast vid samma modell som de alltid kört med.

Hitta den rätta känslan

Det spelar egentligen ingen roll om du har de dyraste bollarna, så länge de inte känns rätt för just dig. Du kanske känner dig mest bekväm och säker med någon äldre modell och billigare modell. Vill man ha mer känsla ska man välja en mjukare boll och är man ute efter en fastare känsla vid bollträff rekommenderas en hårdare boll.