Så lyckas du med golfsemestern i Norges magnifika landskap

golf norge lofoten

Vårt grannland i väst kanske inte är den första destinationen man tänker på när det vankas golfsemester. Men du kommer garanterat bli positivt överraskad av golfupplevelsen och inte minst landets fantastiska natur.

Norges vackra landskap med höga fjäll och djupa fjordar är något utöver det vanliga. Landets karga natur och tuffa landskap är otroligt häftigt att uppleva på nära håll. 

Preikestolen och Trolltunga

Att vandra i Norge har de senaste åren blivit väldigt populärt. Två av de mest populära turerna går till mäktiga Preikestolen och Trolltunga. Det anordnas dagligen guidade turer upp till dessa fantastiska naturfenomen. Även om man får kämpa lite med att ta sig upp till toppen, är det väl mödan värt. För vyerna ut över fjordarna är nästintill oslagbara, i alla fall med nordiska mått mätt.

Är du inget fan av vandring? Inga problem, det finns gott om spännande städer att besöka i Norge. Till exempel är Bergen, som är Norges näst största stad, ett väldigt populärt resmål för turister. Nere vid hamnen finns det gott om mysiga restauranger där du kan njuta av dagsfärska skaldjur. 

Spela på världens nordligaste golfbana

Under sommarmånaderna kan man faktiskt spela golf mitt i natten i Norge, om man befinner sig norr om polcirkeln. Lofoten Links är världens nordligaste golfbana och en runda här ger dig garanterat en upplevelse för livet, oavsett om du spelar på natten eller dagen. Läs mer om midnattsgolf här.

Det finns golfbanor runtom hela Norge, men allra flest finns det i Osloregionen. Här finns bland annat Oslo GK och Drammen GK som är två riktigt spelvärda banor. Det passar utmärkt att kombinera en cityweekend i spännande Oslo med spel på dessa banor. Huvudstaden har mycket att erbjuda. Bland annat rekommenderas ett besök på Munchmuseet, Operahuset och mysiga Karl Johan-gatan.

Så fungerar golfresor till Norge under Corona-pandemin

Allra smidigast att ta sig till grannlandet i väst är med bil. Från Göteborg tar det bara lite mer än tre timmar att ta sig till huvudstaden Oslo. Vill du hellre ta flyget går det flyg till flera av Norges största städer.

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Norge här.