Det här får du lära dig på en grönt kort-kurs 

grönt kort kurs

Funderar du på att börja spela golf? Kul! Men om du vill spela golf krävs att du går en kurs för att få grönt kort. Där får du lära dig allt du behöver veta för att bli redo att ge dig ut på golfbanan.

Golfens slag

Det första man får lära sig är egentligen hur man slår iväg golfbollen. Det kanske inte låter så komplicerat på förhand men att spela golf är en konst i sig. Du får lära dig hur du ställer upp dig på rätt sätt, hur du ska greppa klubban och hur du får till en korrekt sving. Som maximalt får man ha 14 klubbor i bagen och alla klubbor har olika användningsområdet. När ska du egentligen använda en pitch, hybrid eller järnfemma? Allt som är bra att veta får du lära dig på en kurs.

Golfens spelregler

Vad är egentligen en provisorisk boll? Vad gäller uppe på tee? Hur droppar man bollen vid ett vattenhinder? Vad får jag och vad får jag inte göra i bunkern? Hur många slag får man slå per hål? Det finns minst sagt väldigt många regler inom golfen. Och har man aldrig spelat tidigare kan det vara väldigt svårt att hänga med i alla termer och regler. På en grönt kort-kurs får du kanske inte lära dig alla olika regler, men garanterat det viktigaste du behöver veta.

Vett och etikett

Förutom regler gäller det också att man har koll på vett och etikett ute på banan. Men vad innebär egentligen golfvett egentligen? Kort och gott handlar det om att visa hänsyn mot medspelare, banan och naturen. Till exempel ska man vara tyst när medspelarna slår, inte gå i andras puttlinjer och laga nedslagsmärken. Men golfvett handlar också om säkerhet, speltempo och mycket annat. På en grönt kort-kurs får du lära dig allt du behöver veta.

Känner du dig redo att börja spela nu? Härligt! Ta kontakt med din lokala golfklubb för att anmäla dig till en nybörjarkurs. Alla nybörjarkurser i Sverige använder Svenska Golfförbundets utbildningsmaterial. När du sedan blivit godkänd på kursen är du redo att svinga loss på riktigt ute på banan.