5 tips och en andningsövning för humöret på golfbanan

Håller humöret uppe på golfbanan

Det är lätt att tappa humöret när du spelar golf, och risken är att du fastnar i en ond spiral. Så här undviker du det!

Golf kan vara en utmanande sport, både fysiskt och mentalt. Det kan vara lätt att bli frustrerad eller till och med deprimerad när man spelar, särskilt om man inte spelar så bra som man hade hoppats. Här är några tips på hur du kan hålla humöret uppe på golfbanan:

 1. Ha realistiska förväntningar: Det är viktigt att inte förvänta sig att man ska spela perfekt varje gång man spelar. Var beredd på att det kommer att finnas dåliga svingar och missade puttar. Fokusera på det du gjorde bra och lär dig av dina misstag.
 2. Var positiv: Försök att hålla ett positivt sinne när du spelar. Om du får en dålig sving, försök att inte tänka negativt utan istället tänka på vad du kan göra för att göra det bättre nästa gång.
 3. Ha roligt: Glöm inte att golf är en sport som ska vara rolig. Försök att inte ta det för allvarligt och ha lite skoj på banan. Om du kan skratta åt dina misstag och ha kul med dina medspelare, kommer du att ha en mycket mer givande spelupplevelse.
 4. Ta en paus: Om du känner att du blir frustrerad eller stressad under spelet, ta en paus och andas djupt ett par gånger. Försök att slappna av och fokusera på att njuta av naturen och den vackra omgivningen.
 5. Träna mentalt: Mental träning är viktigt för att hålla humöret uppe på golfbanan. Öva på att hålla fokus och att inte låta negativa tankar få för stor plats. Du kan också prova olika tekniker som meditation eller andningsövningar för att hjälpa dig att hålla ett positivt sinne.

Andningsövning när du tappar humöret

Om du ändå känner att det är på väg att brista kan du pröva den här andningsövningen, som rekommenderas av den amerikanska terapeuten Lauren Brukner.

andningsövning för humöret
 1. Andas in i fem sekunder, och andas ut i fem sekunder.
  Medan du andas ut, föreställ dig att du blåser upp en såpbubbla – var försiktig så att bubblan inte spricker.
 2. Lägg en handflata över ditt hjärta, och den andra över din mage.
 3. Andas in genom näsan i fem sekunder och och håll andan i fem sekunder till.
 4. Andas ut försiktigt i fem sekunder och föreställ dig att du blåser upp en till stor såpbubbla.

Om du följer dessa tips kommer du att ha en mycket mer givande och njutbar spelupplevelse!