5 smarta knep för att bli bättre på golf – mentalt

mental golfträning

Allt handlar om inställning och det mentala spelet när det kommer till golf. Du kan slå hur många bollar som helst, men du kommer aldrig att bli bättre om du inte planerar både ditt spel och din inställning. Sajten Golf News Net tipsar om hur du utvecklas på den mentala biten. 

Varför behövs ett starkt psyke när man spelar golf? För att få bättre resultat helt enkelt. Ett starkt psyke orkar med högre press och mer stressade situationer. Om du tävlar är det också ett sätt att hållanerverna i schack. 

Använd samma boll när du chippar

När du tränar på att göra chippar ska du använda samma boll under hela träningen för att bli bättre. Låter det omöjligt? Om du ska tävla är det ett bra sätt att öva på – när du väl står där finns det ju bara en boll. På så vis utmanar du dig själv och har en större chans att ta ditt spelande till nästa nivå! 

Skippa musiken

Musik är fantastiskt eftersom det gör oss lyckligare och mer motiverade, men däremot är det inte det bästa för utvecklingen av golfspelande visar studier. Pausa musiken medan du spelar och var mer i nuet – det kommer att göra ditt spelande mer fokuserat och du kommer att ha större närvaro. 

Variera mera

Det bästa sättet att lära sig mer är att variera golfträningen. Ingen som tränar armarna varje dag men glömmer att träna benen, blir starkare och uthålligare i hela kroppen. Tvärtom! Det är samma sak med golf. Genom att variera träningen kommer du inte att gå på rutin, vilket kan göra att du ”fastnar” i gamla hjulspår. Slå olika slag, precis som du gör på den riktiga banan. Tumregeln är att inte slå samma slag två gånger i rad.

Sätt mål 

En riktigt bra golfare sätter mål för varje träningstillfälle. Du kan börja med att tänka: Vad vill jag få ut av golfträningen idag? När du har nått målet för dagen byter du mål, så att du får variera träningen ordentligt. 

Utmana dig själv och tävla

För att bli riktigt mentalt stark måste du tävla mer, antingen med dig själv eller kanske någon av dina golfkompisar. För att utvecklas behöver vi sätta lite press på oss själva. Exempelvis kan du spela Foursome med en vän för att verkligen få en ny ingång och därmed även träna hjärnan på att klara av stressiga situationer du inte tidigare varit med om. 

Mer från Nyheter