Tre svenska toppbanor att spela i år

bra svenska golfbanor

Det finns mängder med bra svenska golfbanor att svinga loss på. Här är tre favoriter som du bara inte får missa under årets golfsäsong. 

Visby Golfklubb

Visby GK är inte bara Gotlands bäst golfbana, det är också en av hela Nordens bästa banor. Och det är inte speciellt svårt att förstå varför. 18-hålsbanan håller hög europeisk klass och är otroligt naturskön. Den är belägen på vackra Kronholmen och slingrar sig längs med den gotländska kusten. Här får du garanterat en golfupplevelse utöver det vanliga, men också en fantastisk helhetsupplevelse. Vill du övernatta här så finns det ett boende som verkligen sticker ut. Du kan nämligen bo i det mysiga fyrhuset med anor från 1800-talet. Från fyrhuset får du en oslagbar utsikt över Östersjön, Karlsöarna och Västergarns Utholme. 

Österåkers GK – Öster by Stenson

Öster by Stenson öppnade så sent som augusti 2019 och är den första banan som det svenske golfproffset Henrik Stenson designat. Den ligger strax söder om Stockholm och har på kort tid har banan seglat upp som en av Sveriges allra bästa banor. Det är en amerikansk parkbana som har fått inspiration från den franska banan Le Nationale utanför Paris och amerikanska TPC Sawgrass i Florida. Här möts du av tydligt definierade klipplinjer, gröna fairways, vit bunkersand och träpalissader. Kort och gott en mycket spelvärd bana i Stockholmsområdet.

Bro Hof Slott GC – Stadium Course

Stadium Course på Bro Hof, strax norr om Stockholm, har länge ansetts vara en av Europas bästa golfbanor. Den är designad av Robert Trent Jones Jr och har stått värd för Nordea Masters på European Tour vid hela fem tillfällen. Banan bjuder på spännande utmaningar för alla typer av golfare och vattnet är ständigt närvarande på denna pärla. Den ligger otroligt vackert till vid Mälarens strand vilket i kombination med kvaliteten på banan gör det här till en golfupplevelse i toppklass.