Fyra spännande svenska golfbanor att testa 2023

Vasatorps golfklubb i Sverige

Visby Golfklubb, Bro Hof, Österåker, Barsebäck. Ja, listan på topprankade svenska golfbanor kan göras lång. Men strax utanför de allra högst rankade banorna finns mängder med guldkorn att svinga loss på. Här är fyra tips på banor i Sverige att spana in 2023.

Vasatorps Golfklubb

Skåne är ett riktigt golfmecka med mängder av spelvärda banor. En av våra favoriter bland golfbanorna i Skåne hittar vi strax utanför Helsingborg. Vasatorps Golfklubb har, förutom två 18-hålsbanor, en helt unik 12-hålsbana samt en 9-hålsbana. Här hittar du också vad som kanske är hela Sveriges bästa övningsområden. Kort och gott en anläggning som har allt och är väl värd ett besök om du befinner dig i trakterna.

Vallda Golf & Country Club

En dryg halvtimme söder om Göteborg hittar vi en av Sveriges allra mest spännande golfbanor. Valldabanan rankas som en av Sveriges tio bästa banor och har bland annat varit värd för stortävlingen Scandinavian Mixed. Klubben kallar själva banan för ”Västkustens skotska inlandslinks” och det är inte svårt att förstå varför. Här möts du en otroligt häftig bandesign som både är rolig och utmanande. Ett måste för golf i Göteborgstrakten.

Sand Golf Club

I småländska Jönköping finns flera bra golfbanor, men frågan är om det inte är Sand Golf Club som är den riktiga höjdaren. Banan öppnade 2005 och har sedan dess blivit omåttligt populär. Vad som gjort den så pass populär är att den är väldigt unik i jämförelse med många andra typiska svenska banor. Designen på banan gör att du förmodligen kommer tro att du befinner dig på de brittiska öarna istället för i Småland.

Forsbacka Golfklubb

Strax utanför Åmål, den lilla staden vid Vänerns strand, ligger fantastiskt fina Forsbacka Golfklubb. Anläggningen ligger pittoreskt till vid Forsbackasjön där de fyra avslutande hålen förhöjer den natursköna upplevelsen något enormt. Banan bjuder på en mix av skogs- och parkgolf och kommer garanterat vilja få dig att besöka Åmål flera gånger.