Sex prisvärda golfbanor i Skåne

Golf Skåne

Skåne vimlar av bra och roliga golfbanor. Det finns dessutom många bra alternativ som är väldigt prisvärda. Vi har listat sex olika banor runt om i Skåne med billig greenfee. 

Skånes geografiska läge innebär att golfsäsongen oftast är längre än i övriga delar av landet. Här nere finns också några av landets bästa golfbanor som till exempel Barsebäck, Falsterbo och PGA International. Ska man spela på de bästa banorna kostar det också därefter. Men att spela på nya banor ska inte behöva kosta skjortan. Vi har därför listat sex spelvärda golfbanor runt om i Skåne som man kan spela till ett bra pris.

Tomelilla GK

I östra Skåne, vid inkörsporten till vackra Österlen ligger Tomelilla Golfklubb. Banan ligger väldigt fint till och från de högsta punkterna bjuds det på magnifik utsikt. Banan byggdes 1986 och passar både rutinerade golfare och nybörjare.

Greenfee: från 300 kronor

Wittsjö GK 

I norra Skåne, nära gränsen till Småland ligger Wittsjö GK. Banan har en härlig kombination av skog och park och bjuder på en hel del utmanande hål. Det här är en riktig skånsk pärla som du kan spela till en billig peng.

Greenfee: från 300 kronor

Bosjökloster GK

Mitt i natursköna Skåne, mellan östra och västra Ringsjön, ligger Bosjökloster GK. Den här 18-hålsbanan är en öppen parkbana som både är spelvänlig och prisvärd. 

Greenfee: från 200 kronor

Östra Göinge GK

Strax norr om Kristianstad ligger trevliga Östra Göinge GK. Den delvis kuperade park- och skogsbanan bjuder på varierande hål och härliga utmaningar. Passar både nybörjaren och den mer erfarna golfaren.

Greenfee: från 200 kronor

Araslövs GK 

Araslövs GK ligger även den i närheten av Kristianstad. Golfen spelas i en genuint skånsk miljö och i restaurangen bjuds det på smakfulla blandningar av det traditionella och moderna. Det finns fina övernattningsmöjligheter på golfklubben och efter klockan 16.00 varje dag gäller skymningsgreenfee som enbart kostar 300 kronor.

Greenfee: från 300 kronor

Hinton GC 

Hinton är en väldigt populär golfanläggning i Malmö. Här finns hela 48 hål att välja på. På Sofiedalsbanans banan ligger i ett öppet och böljande landskap med inslag av park. Att spela på banan kostar endast 350 kronor. Här finns dessutom Skånes enda par 6-hål, vilket passar dig som söker utmaningar.

Greenfee: 350 kronor

Mer från Resor