Fem prisvärda golfbanor i Göteborg

Spela golf i göteborg

Göteborgsområdet kryllar av roliga och bra golfbanor. Det finns många banor som håller hög kvalitet och dessutom flera prisvärda banor att testa på. Vi har listat fem olika banor i Göteborgsområdet där du får mycket golf för pengarna. 

Partille Golfklubb

Cirka en kvarts bilfärd från Göteborgs centrum ligger Partille GK. Banan invigdes 1988 och är en omväxlande och intressant skogsbana som bjuder på en härlig utmaning. 2008 slutfördes en större ombyggnad av banan vilket gjort den ännu mer spelvärd. Spelar du tidig morgon eller på kvällen spelar du till ett rabatterat pris.

Greenfee: från 350 kronor 

Sjögärde Golfklubb

Sjögärde GK ligger strax söder om Kungsbacka och passar utmärkt för golfare som söker utmaning, glädje och njutning. Banan har en utmanande parkkaraktär och slingrar sig fram genom naturliga vattenhinder och djupa bunkrar. 

Greenfee: från 400 kronor 

Öijared Golfklubb

Klubben bildades redan 1958 och är en stor favorit för golfare i Göteborgsområdet. Golfanläggningen är faktiskt Sveriges största med sina tre 18-hålsbanor. Med tanke på att det finns så många golfhål är det svårt att hitta ett bättre ställe för varierad och utmanande golf. Anläggningen har också en restaurang i toppklass samt hotell med spa och bad. Ett besök här är väl värt varenda krona.

Greenfee: från 400 kronor 

Ale Golfklubb

På Ale GK ligger en utmanande och naturskön bana av parkkaraktär. Sedan öppningen 1992 har många förbättringar gjorts på banan. Den ligger i en otroligt vacker miljö på gammal historisk jordbruksmark och följer de naturliga skiftningarna i landskapet. Golfklubben ligger en bit norr om Göteborg.

Greenfee: från 400 kronor 

Forsgårdens Golfklubb

Forsgårdens GK bildades 1982 och ligger väldigt centralt inne i Kungsbacka. Här finns totalt 27 hål och klubben har totalt över 2000 medlemmar vilket gör den till en av de populäraste golfklubbarna i regionen. Banan ses som en öppen parkbana med seasidekaraktär. Den bjuder på härliga utmaningar längs med hela golfrundan.

Greenfee: från 350 kronor