Tänk på det här när du köper begagnade golfbollar

begagnade golfbollar

Spelar du mycket golf finns risken att du spenderar mycket pengar på golfbollar. Ett bra alternativ för att spara pengar är att köpa begagnade golfbollar. Här är allt du behöver veta.

Spelade du mängder med golf i fjol? Då har du garanterat slagit bort en och annan golfboll. Och att springa till golfshopen och spendera pengar på nya bollar hela tiden kostar skjortan. Vill du minska utgifterna bör du istället spana efter begagnade golfbollar – eller floridabollar som de ibland kallas.

Varför ska man köpa begagnade golfbollar?

Svaret på den frågan är ganska enkelt. Kort och gott är det betydligt billigare att köpa begagnade bollar än splitternya. Är man en glad motionär är det verkligen inte nödvändigt att ha det bästa av allt, därför passar begagnade golfbollar extra bra.

Var kan man köpa begagnade golfbollar?

Det finns mängder med ställen du kan köpa återvunna bollar. Det finns många återförsäljare på nätet där du kan fynda bra bollar till bra pris. Det finns också privatpersoner som säljer på Blocket och liknande sidor. Dessutom finns det ofta begagnade bollar att köpa ute på golfklubbarna.

Klassificering av begagnade golfbollar

Det går inte att dra alla begagnade golfbollar över en kam. Därför brukar återförsäljare dela in bollarna i olika klasser just för att det ska bli enklare för dig att veta bollarnas skick. Bollarna klassificeras oftast i skalan A-D:

A-klass: Bollar med A-klass är i princip som helt nya. Priset är lite högre men håller samtidigt väldigt hög kvalitet.

B-klass: Bryr du dig inte om utseendet? Då är bollar i B-klass det rätta valet för dig. Här får du hög spelmässig prestanda trots att bollarna kan ha mindre fel och nyansskillnader.

C-klass: Bra begagnad boll som fungerar utmärkt att spela på trots att de kan ha skrapmärken och annat.

D-klass: Är du ute efter billigaste möjliga? Då ska du spana efter bollar i D-klass. Funkar bra att spela på men bollens spelmässiga prestande är lägre än vanligt.

Mer från Utrustning