Tänk på det här när du köper begagnade golfklubbor

golf begagnat

Golfutrustning måste inte kosta en förmögenhet – om du inte vet exakt vad som passar dig från start kan du med fördel börja med begagnade klubbor. På så vis undviker du dyra misstag.

Christer Åhlin driver företaget TwoPuttBirdie ihop med en kollega och tillsammans har de sajten BollarPåRymmen.se där de säljer begagnade golfprodukter. Här är hans bästa tips inför inköpet. 

Andrahandsmarknaden har länge varit begränsad inom golfen, men enligt Christer Åhlin säljs i princip all slags golfutrustning begagnat idag. 

– 90 procent av all begagnad utrustning som vi fick in förra året, för både dam och herr, sålde snabbt slut och vi förväntar oss samma intresse i år också. Det vi har märkt är att skor är lite svårsålda, berättar han.

När det kommer till begagnade golfklubbor tycker Christer att det är viktigt att man får chansen att prova klubban först innan man köper den.

– Det är viktigt att prova klubborna eftersom egenskaperna varierar mycket. Man ska åka till en range och jämföra klubbor om man har möjlighet, och kolla om greppen känns bra och inte är gamla och torra. Jag tycker inte att man ska stirra sig blind på småskador och klubbans sula (underdelen av klubban, reds. anm.) för det är träffytan som är viktigast. 

– Om lite färg lossnat från en driver så gör ju det ingenting. På driver, fairway woods och hybrider är det särskilt viktigt att känna hur skaftet känns och att det inte är skadat.

Han avråder från att köpa klubbor från utländska e-handlare som exempelvis Wish eller Alibaba. 

– Dessa skriver aldrig att det är kopior utan de utger sig för att sälja original. 

Den mest populära klubbtypen att köpa begagnat, som också vanligtvis är dyrast, är drivers.

– Får vi in en driver i den senaste årsmodellen så säljer den slut blixtsnabbt. Man måste slå till direkt om priset känns rätt annars tar de slut.