Så funkar en golfkikare

golfkikare

Vill du ta ditt spel ute på golfbanan till nya nivåer? Då kan alternativen vara att köpa nya klubbor, bollar, skor eller varför inte en golfkikare! Med en golfkikare mäter du smidigt och enkelt upp exakta avstånd ute på golfbanan som underlättar ditt spel.

Förr i tiden var det ögonmått och markeringar ute på banan som gällde om man ville ha reda på avståndet fram till green. Men med teknikens utveckling går det nu att få reda på nästan exakt avstånd på nolltid. Ett bra alternativ är att köpa en golfklocka med inbyggd GPS som vi tidigare skrivit om. Men ett annat smart alternativ är att köpa en golfkikare.

Få reda på exakt avstånd med golfkikare

Visst kan det vara frustrerande när man ska slå in mot green men man är osäker på hur långt man har kvar. Då kan det ofta bli att man väljer fel klubba och antingen slår för kort eller för långt. Men köper du en golfkikare slipper du det här problemet. Visst kan det bli för kort eller för långt ändå men du får iallafall reda på exakt rätt avstånd fram till flaggan.

En golfkikare är enkel att använda. Du behöver inte förlita dig på några referenspunkter i banguiden eller annat. Med en kikare kan du mäta upp avstånd till egentligen vad som helst på banan. Har du ett inspel med en bunker framför green kan du både mäta upp avståndet till bunkern och till green. 

Går snabbt och smidigt

Förutom att du får exakta mått till olika punkter ute på banan så är en golfkikare väldigt smidig att använda. Med ett enkelt knapptryck och ett sikte på valfri punkt så får du upp rätt avstånd. Det kan dock krävas lite träning innan man är helt inne i hur det funkar. Man behöver också hålla still på det valda stället en liten stund innan man får rätt utslag. Därför kan det vara svårt att hitta rätt mål om man har skakiga händer. 

Till skillnad från en golfklocka med GPS så kräver en golfkikare inga mjukvaruuppdateringar eller användarkonton. Du behöver inte heller ladda kikaren. Så du kan med gott samvete låta den ligga i golfbagen för att sedan vara säker på att den är med ute på nästa runda.

Mer från Utrustning