Fördelarna med att använda en golfklocka

golfklocka

Är du trött på att gå runt och leta markeringar och lock för att få reda på hur långt du har kvar till flaggan? Då kanske du borde köpa en golfklocka som kan hjälpa dig med ditt spel ute på golfbanan. 

Förr i tiden fick vi lita på ögonmått samt markeringar och pinnar ute på banan för att få reda på avstånden ute på golfbanan. Men i takt med teknikens utveckling har det nu blivit betydligt lättare att mäta upp olika avstånd. En populärt och smart grej är att använda sig av en golfklocka. Själva grundsyftet med en golfklocka är helt enkelt att du smidigt ska kunna mäta upp avståndet från bollen till green. Detta är möjligt tack vare en inbyggd GPS-mottagare i klockan. 

Smidig överblick över hålet

Förutom att mäta avstånd så är en golfklocka användbar till väldigt mycket mer. Tack vare den kan du få en smidig överblick över hålet. Du får information om hålets layout, avstånd till vattenhinder, bunkrar, om det är dogleg och så vidare. Du får även med grundläggande information som par på hålet och hur stor greenen är. Med hjälp av dagens GPS-teknik får du nästan på metern reda på exakt hur långt du har kvar till flaggan på ett specifikt hål. Visst kan det skilja någon meter på avståndet ibland men med hjälp av tekniken får du lättare att välja rätt klubba vilket i sin tur kan vara skillnaden på att du gör ett par istället för bogey.

Förprogrammerad med banor från hela världen

Men, hur funkar det hela egentligen? När man köper en golfklocka är den helt enkelt redan programmerad med massvis av golfbanor från hela världen. Oftast är då redan din hemmabana inlagd på klockan, men man kan också enkelt lägga till fler banor eller uppdatera de som redan finns om det till exempel gjorts stora förändringar på någon specifik bana. Genom att koppla in klockan i datorn med hjälp av en USB-kabel kan du enkelt uppdatera banorna och det är också på detta sättet du laddar klockan. Till skillnad från en vanlig klocka, som inte har en GPS-mottagare, så drar en golfklocka mycket ström vilket gör att du behöver ladda upp den ibland.