Världens mest extrema par 3-hål – tar 30 sekunder innan bollen landar

extrema golfbanor i Sydafrika

361 meter långt, 400 meter i höjdskillnad och helikoptertur till utslagsplatsen – det här par 3-hålet på Legend Golf & Safari Resort i Sydafrika är minst sagt extremt på många sätt.

Vi har tidigare skrivit om världens längsta golfbana som ligger i Australien och är hela 1365 kilometer lång. Har du tagit dig igenom den utmaningen och känner dig redo för något nytt rekommenderas en resa till Legend Golf & Safari Resort i Sydafrika. Här ligger nämligen världens mest extrema par 3-hål som också kallas för ”Extreme 19th”.

Golfhålet gör minst sagt skäl för sitt namn då det både är världens längsta och högsta par 3-hål. Det är dessutom omöjligt att nå utslagsplatsen till fots, om du inte är expert på bergsklättring förstås. Utslagsplatsen ligger på toppen av berget Hangklip Mountain och kan endast nås med helikopter. Uppe på toppen av berget möts du av en helt otrolig utsikt över det vackra sydafrikanska landskapet som garanterat kommer bli ett minne för livet. 

30 sekunder innan bollen landar

Härifrån har du sedan hela 361 meter i längd och 400 meter i höjdskillnad ner till flaggan. På grund av den extrema höjdskillnaden tar det mellan 20–30 sekunder innan bollen förhoppningsvis landar på green. 

Men att träffa green på ett slag är lättare sagt än gjort på det här hålet. Missar du green, som de flesta faktiskt gör, behöver du dock inte vara orolig oroa. Golfbollarna är utrustade med spårningschip så att du lättare hittar bollen oavsett var du landar. 

Faktum är att det fortfarande inte är någon som lyckats med bedriften att göra en hole-in-one här och till och med proffsen som tar sig an utmaningen har svårt att lyckas med att göra par. ”The extreme 19th” är helt enkelt en utmaning och upplevelse man inte stöter på varje dag ute på golfbanan. 

Åk på safaritur

Förutom att spela det numera världsberömda hålet rekommenderas självklart också att spela “The signature course”. Banan är unik på det sättet att varje hål har designats av några av världens bästa spelare. 

Du kan självklart övernatta på Legend Golf & Safari Resort där du också kan ta del av många andra aktiviteter som safari- och helikopterturer.