Här är världens längsta golfbana – tar 5 dagar att spela

Är du ute efter en utmaning utöver det vanliga? Då ska du packa väskorna och bege dig till den australiensiska sydkusten. Här ligger nämligen Nullarbor Links, världens längsta golfbana som är hela 1365 kilometer lång.

En golfrunda brukar i snitt ta runt 4-5 timmar. Men ska du spela på Nullarbor Links i Australien får du avsätta betydligt mer tid än så. Ja, att spela en golfrunda här tar närmare bestämt mellan fyra och fem dagar. Med sina 1365 kilometer är det den längsta banan i världen och den sträcker sig faktiskt över två tidszoner med hål som ligger i 18 städer från Kalgoorlie i västra Australien till Ceduna på sydkusten.

Övernattningsmöjligheter längs vägen

Innan banan byggdes fanns det nästan ingenting att se eller göra i regionen. Kort och gott var det bara en motorväg som gick genom den klassiska australiensiska outbacken. Banan byggdes för att öka intresset för regionen och sedan dess har allt fler turister och golfentusiaster hittat hit.

Brukar du promenera runt golfbanan i vanliga fall? Det är inget som rekommenderas här. För att kunna ta dig igenom utmaningen krävs bil, rejält med vatten, sköna golfskor och trevligt sällskap. Längs med banan finns gott om övernattningsmöjligheter där du kan vila upp dig efter några spelade hål.

Foto: Unsplash

Återkommande golftävling varje år

Varje år anordnas en tävling på banan som går under namnet ”Chasing the Sun Golf”. Det är en tävling som pågår i hela nio dagar med många roliga aktiviteter vid sidan av själva golfandet. Det är helt enkelt en fantastisk möjlighet att både spela golf på världens längsta bana och en unik chans att upptäcka den australiensiska sydkusten. Har du tur lär du dessutom stöta på en och annan känguru längs vägen.

Ett varv på banan kostar cirka 70 australiensiska dollar, runt 450 svenska kronor. När du spelat klart och lämnat in ditt scorekort i klubbhuset så belönas man med ett certifikat att man spelat på världens längsta golfbana. Helt klart ett certifikat man gärna har på sitt golf-CV.

Världens längsta golfbana Foto: Nullarbor Links

Mer från Resor