Våra bästa tips för golfresan till Turkiets Belek

golfresa belek turkiet

Ska du spela golf i Turkiet är Belek det självklara valet. Områdets högklassiga golfbanor, långa sandstränder och fantastiska hotell gör detta till ett riktigt semesterparadis.

Belek i Turkiet har blivit ett populärt resmål för folk världen över. Belek ligger på Turkiets sydkust, fyra mil öster om Antalya, och är vida känt för sina långa sandstränder, eleganta hotell och inte minst högklassiga golfbanor. Totalt finns det 14 välskötta golfbanor i närheten av Belek. Banorna ligger väldigt vackert till i naturliga områden med Taurusbergen i bakgrunden.

Maximal avkoppling på turkiskt bad

Du behöver inte vara golfentusiast för att trivas här. Den kilometerlånga stranden är som gjord för lata dagar fyllda med massvis med sol och bad. Känner du dig äventyrlig kan du testa på rafting på floden Köprücayi. Floden är känd att vara en av de bästa när det kommer till forsränning. Här kommer du garanterat känna adrenalinet stiga samtidigt som du bjuds på magiska vyer. 

Vill du uppnå maximal avkoppling efter en dag med forsränning eller golf? Då ska du besöka ett hamam. Ett hamam är ett turkiskt bad som använder ångande värme för att värma upp musklerna och mjuka upp huden. Det är en hög luftfuktighet och mellan 40-50 grader varmt i hamamen. 

Hamam i Turkiet, Foto: Unsplash

14 golfbanor i Belek

Med 14 golfbanor att välja på finns det garanterat något för alla. Två av favoritklubbarna är Sueno Golf och Cornelia Golf Club. Sueno Golf har två fina 18-hålsbanor som bjuder på härlig variation. De ligger vackert till och är omgärdade av pinjeträd.

Cornelia Golf Club har 27 hål och har en anläggning av högsta klass. Här bjuds det på underhållande och utmanande golf med fantastiska vyer.

Så fungerar det med resor till Turkiet under Corona-pandemin

Det går direktflyg från flera svenska flygplatser till Antalya. Därifrån är det bara runt 30 minuter till Belek.

I skrivande stund går det bra att resa från Sverige till Turkiet om man kan uppvisa ett negativt PCR-test. Läs uppdaterad information här.

Mer från Resor