Våra bästa tips för golfresan till Dubai

golf i dubai

Är du ute efter en upplevelse utöver det vanliga? Och samtidigt golf i världsklass? Då är en resa till Dubai ett hett alternativ.

Förr i tiden var en resa till Dubai något som stannade vid en dröm. Men tack vare de många direktflyg som går från Skandinavien till Dubai är det smidigare än någonsin att ta sig hit. Dubai är ett av de sju emirat som tillsammans utgör landet Förenade Arabemiraten och lockar allt mer turister för varje år som går.

Burj Khalifa – världens högsta byggnad

Det finns mycket att se och göra i Dubai. Ett måste när du är här är att besöka Burj Khalifa, världens högsta byggnad. Denna mäktiga skyskrapa byggdes klart år 2010 och är hela 828 meter hög, har 163 våningar och hela 57 hissar. Byggnaden innehar både hotell, kontor och bostäder och det finns två våningar med utsiktsplatser som är öppna för allmänheten. Som högst upp kan man ta sig till våning 154 som ligger nästan 600 meter över marken och bjuder på en helt otrolig utsikt. 

Segling och ökensafari

Det finns så klart många andra aktiviteter att ta del av. Varför inte testa på morgonsafari i öknen med sandsurfing och kamelridning. Annars kanske en tur på en yacht i Persiska viken lockar mer. Oavsett vad du är sugen på så finns det något för alla i Dubai. Det finns dessutom gott om lyxiga restauranger och hotell som garanterat kommer ge dig mersmak.

Golfbanor i världsklass

I Dubai finns gott om golfbanor som håller absolut högsta klass. Överlag är banorna extremt välskötta och i kombination med de lyxiga golfhotellen blir golfresan hit en riktig fullpoängare. Några av banorna som är värda en runda är Dubai Creek, Emirates Golf, The Els Club och Jumeirah Golf Estates. 

Så fungerar golfresor till Dubai under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Dubai här

Som tidigare nämnt är det smidigare än någonsin att ta sig till Förenade Arabemiraten. Det går dessutom snabbare än vad man kan tro. Från Arlanda flyger du direkt till Dubai på strax över sex timmar.