Så golfar du på Bali – ett riktigt semesterparadis

golfa på bali

Bali är ett riktigt semesterparadis med sina kritvita sandstränder och spännande kultur. Öns stora variation på sevärdheter och nöjen är en stor anledning till dess popularitet. Och du kan dessutom spela riktigt bra golf på ön, om du packar med dina golfklubbor.

När man tänker på ett riktigt semesterparadis, är det inte ovanligt att tankarna går till Bali. Den indonesiska ön kallas faktiskt för gudarnas ö med alla hinduistiska tempel och fantastiska omgivningar. Här finns något för alla smaker. Oavsett om du vill koppla av på stranden, upptäcka regnskogen eller testa på nattlivet så hittar du det på Bali.

Upplev pulsen i Kuta Beach

Bali är ett populärt resmål året runt, mycket tack vare att det är varmt klimat nästan hela året. En annan faktor till dess popularitet är öns stora variation av naturupplevelser och nöjen. Här finns gott om lyxiga resorts vid kusten där du kan bo granne med havet och de kritvita sandstränderna. Är du ute efter lite mer puls rekommenderas Kuta Beach som är öns främsta turistort. Här finns ett stort utbud av barer och nattklubbar. Vill du komma bort från turismen? Då rekommenderas att du tar dig till konstnärsbyn Ubud där du bor granne med den mäktiga regnskogen. 

Tanah Lot, Ulan Danu och Bajra Sandhi

Eftersom att majoriteten av befolkningen på Bali är hinduer finns det gott om sevärdheter kopplade till regionen. Är du på ön bör du definitivt besöka något av alla storslagna tempel. Några av de mest kända är Tanah Lot, Ulan Danu och Bajra Sandhi-monumentet.

Lyxig golfupplevelse på Bali National

Även om Bali kanske mest är känt som ett turistmål för soltörstande turister, finns det också flera bra golfbanor. Totalt finns det sex banor att testa på runtom ön. Ska du bara spela en runda är ett besök på Bali National Golf Club ett måste. Banan ligger på södra Bali och här får du garanterat en lyxig golfupplevelse i fantastisk miljö. Den är alltid i väldigt bra skick och bjuder på spännande och omväxlande hål.

Så fungerar golfresor till Bali under Corona-pandemin

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler på Bali här

Med tanke på Balis geografiska avstånd till Sverige så tar lite tid att ta sig hit. Det går inga direktflyg från Sverige, så för att komma till semesterparadiset krävs en mellanlandning.