Här är kan du räkna med sol på golfresan

golf på cypern sol

Vill du kombinera sol, bad och golf? Då rekommenderas en resa till Cypern, som är Medelhavets mest kanske mest solsäkra ö och dessutom en förhållandevis ny golfdestination med flera spännande banor. 

Cypern är kort och gott ett riktigt semesterparadis. Här blandas kristallklart vatten, strålande sol och vackra sandstränder med ett pulserande nattliv. Du kan vara säker på att du kommer få mycket sol när du åker hit, Cypern är nämligen Medelhavets kanske mest solrika ö. 

Strandhäng, pulserande nattliv och vandring på Cypern

Det finns gott om aktiviteter att ta del av runtom på ön. Är det strandhäng du är ute efter kan du välja och vraka bland alla milsvida stränder. Nissi Beach är kanske den mest kända och återkommer ofta på topplistor över världens bästa stränder. Är du ute efter party är Ayia Napa det självklara valet. Här finns gott om vibrerande nattklubbar samtidigt som det också finns en hel del antika kulturskatter. 

På Cypern finns också väldigt fina vandringsmöjligheter. Troodosbergen, Cape Greco och Akamas är tre berg att ta sig an som bjuder på fantastiska vyer från toppen. 

Golf på Aphrodite Hills 

Cypern är en förhållandevis ny golfdestination men det finns ett gäng spännande banor runtom ön. Banorna håller hög klass och tack vare den kuperade terrängen får du vacker utsikt över medelhavet samtidigt som bergen utgör en otroligt vacker bakgrund. 

Den kanske bästa och mest populära golfanläggningen på Cypern är Aphrodite Hills Golf & Spa Resort. Det här är ett riktigt lyxigt golfresort som har en golfbana som håller hög klass. Här finns dessutom flertalet bra restauranger, stora pooler och ett prisbelönt spa. Anläggningen ligger några mil öster om Pafos och cirka en timmes bilfärd från Larnacas flygplats. 

Så fungerar golfresor till Cypern under Corona-pandemin 

Det går direktflyg från Arlanda till Larnaca på Cypern. Bor du i södra Sverige kan det vara smidigare att ta tåget över till Köpenhamn och flyga från Kastrup. 

Läs uppdaterad information angående corona-situationen och inreseregler i Cypern här.

Mer från Resor