Här är en av världens mest unika greener

golfbana i mexiko

Planerar du att spela golf i Mexiko? Då bör du ta en närmare titt på Punta Mita Pacifico Golf Course. Det är en speciell bana med ett minst sagt speciellt tredje hål. Här hittar du nämligen golfhålet som har världens enda naturliga ö-green.

Punta Mita Pacifico Golf Course ligger på den mexikanska västkusten i närheten av Puerto Vallarta. Denna häftiga golfbana har en helt unik design och ligger inbäddad bland vita sandstränder och palmer. Kort och gott kan man säga att det är definitionen av ett riktigt golfparadis. Här spelar du med den mäktiga bergskedjan Sierra Madre i horisonten och i kombination med det varma klimatet får du garanterat en härlig spelupplevelse. Den 200 hektar stora golfanläggningen är designad av golflegendaren och banarkitekten Jack Nicklaus.

Ta dig ut med en amfibisk golfbil

Det som är speciellt med golfbanan är att den har två olika hål 3, 3A och 3B. Båda är korthål men 3B är något mer speciellt än det andra. Standardhålet är ett ganska vanligt hål som bjuder på härliga vyer medans det andra hålet är känt världen över. Hålet kallas för ”Tail of the Whale” och är världens enda golfhål med en helt naturlig ö-green. Från utslagsplatsen får du en fantastisk vy ut över greenen som är belägen 199 meter utanför kusten. Men, hur tar man sig då ut till greenen efter utslaget? Jo, med hjälp av en amfibisk golfbil så klart! Så det är bara att ta med puttern, åka ut till greenen och förhoppningsvis sänka birdieputten.

Övernatta med Stilla havet som närmaste granne

Att spela golf här är en otrolig upplevelse och du kan bara göra det om du bor på golfhotellet. Och att övernatta här är verkligen inget man tackar nej till. Här bor du nämligen med Stilla havet som närmaste granne. Vyerna är fantastiska och dessutom finns det massa annat att ta del av på hotellet. Bland annat finns det en toppmodern spaanläggning, pool, tennis och allt du kan tänka dig. Maten äter man på restaurangen Dos Catrinas som bjuder på kulinariska upplevelser från det mexikanska köket.