5 golfbanor där du kan spela midnattsgolf

golf norrland

Midnattssolen är något alldeles extra, och att spela golf under den är utan tvekan något extraordinärt. Här är de svenska banorna du kan spela midnattsgolf på.

Det är tur för oss svenskar att flera svenska golfbanor är belägna norr om polcirkeln. För från slutet av maj till mitten av juli kan du uppleva den magiska midnattssolen. Här är de svenska banorna du kan spela midnattsgolf på.

Björkliden golf – 9 hål

Björkliden golf är Sveriges nordligaste bana. Den ligger 25 mil norr om Polcirkeln, mellan Abisko och Riksgränsen, och är en ren fröjd för ögat. Den spektakulära niohålsbanan bjuder både på rolig golf och magiska vyer mot Lapporten. Banan öppnar för spel i mitten av juni.

Pris: från 275 kronor

Gällivare-Malmbergets Golfklubb – 18 hål

Vill du spela på världens nordligaste 18-hålsbana är det Gällivare-Malmbergets GK du ska spela på. Klubben bildades redan 1967, under namnet Dundrets GK, och har fått flera ansiktsförändringar genom åren. Hålen är inte speciellt långa men banan är överlag utmanande med sina smala fairways.

Pris: från 300 kronor

Kiruna Golfklubb – 9 hål

Denna fina niohålsbana ligger naturskönt precis intill den nedlagda gruvan i Toullavaara. När Kirunas nya centrum är färdigt kommer banan helt plötsligt ligga väldigt centralt. Banan har många långa och utmanande hål och är helt enkelt fantastisk att spela under midnattssolen.

Pris: från 150 kronor

Porjus Golfklubb – 9 hål

Porjus GK är en unik niohålsbana där du spelar golf inne i kraftbyggarland. Med Porjus gamla kraftstation i bakgrunden får du garanterat en häftig upplevelse. Banan är utmanande med smala fairways samt spel över en älvfåra. Greenerna har konstgräs vilket också blir en utmaning man kanske inte riktigt är van vid.

Pris: från 200 kronor

Tureholms nya golfklubb – 9 hål

Nära den finska gränsen i Övertorneå ligger den här natursköna niohålsbanan. Klubben bildades på slutet av 1980-talet och fick 2017 både ett nytt klubbhus samt nya utslagsplatser så att banan ska kunna spelas som 18 hål. 

Pris: från 100 kronor

Läs mer om midnattssol och midnattsgolf här.

Mer från Resor