3 billiga golfresor som ger mycket golf för pengarna

prisvärd golfresa

Det finns knappast något bättre än att packa resväskan och dra iväg på golfweekend. Tur också att det inte behöver kosta skjortan att åka iväg och uppleva riktigt bra golf.

Danmark

Himmerland Old Course på Jylland
Himmerland Old Course på Jylland, Foto: Himmerland

Trots att Danmark inte ens är en tiondel så stort jämfört med Sverige, har landet ett brett golfutbud. Landets banor håller till stor del hög klass och spelas i trivsam natur. Även om banorna är utspridda över hela Danmark är det kanske främst norra Jylland som bjuder på det bästa. Här får du ofta en vacker utsikt över Nordsjön samtidigt som du jagar birdies. Banorna är dessutom också väldigt prisvärda och med tanke på Danmarks geografiska läge till Sverige är det relativt billigt att ta sig dit. Här kan du helt enkelt komponera ihop en riktigt bra golfresa utan att det behöver bli tomt på bankkontot.

Polen

Modry Las Golf Club i Polen
Modry Las Golf Club i Polen. Foto: Modry Las Golf Club

Polen kanske inte räknas som en av Europas främst golfnationer, men faktum är att det är ett land på rejäl frammarsch när det kommer till golf. Runtom i landet finns mängder med bra golfbanor, men det är framförallt norra delarna av landet du ska besöka om du vill åt de riktiga guldklimparna. I närheten av Gdansk ligger Modry Las Golf Club och Amber Baltic Golf Club, två anläggningar som håller väldigt hög klass. Modry Las Golf anses vara hela Polens bästa golfresorts vilket gör det till ett perfekt resmål för en weekendresa. Här får du också väldigt mycket golf för pengarna samtidigt som resan hit inte kostar skjortan. Du kan ta dig hit både med flyg och färja vilket ökar valmöjligheterna.

Tjeckien

Karlovy Vary Golf Resort i Tjeckien.
Karlovy Vary Golf Resort i Tjeckien. Foto: Golfresort.cz

Tjeckien och kanske framförallt Prag har länge varit en populär destination för weekendresor. Det är inte svårt att förstå varför då Prag bjuder på spännande upplevelser och sevärdheter, samtidigt som det är betydligt billigare än i Sverige. Dessutom brukar det gå att hitta billiga flygresor till just Prag. Så varför inte passa på att kombinera trevligt häng i huvudstaden med lite bra golf. Golfen har en lång historia i Prag men det är framförallt de senaste åren den har blomstrat. I närheten av huvudstaden ligger bland annat Karlovy Vary och Marianske Lasne, två anläggningar där du får väldigt mycket golf och nöje för pengarna.