Bästa tipsen för en prisvärd resa till Polens riviera

resa polen

Det behöver inte kosta skjortan att åka på golfweekend. På resan till Polen och ”polska rivieran” får du häftiga smaksensationer, kulturella upplevelser och mycket golf för pengarna. 

Polen är kanske inte det första landet du tänker på när du hör ordet golf. Men faktum är att det är en golfdestination som verkligen är på frammarsch. Det dyker upp allt fler golfbanor runtom i landet som dessutom håller väldigt hög kvalitet. 

Gdansk är en av de största och äldsta städerna i Polen. Staden har ett rikt kulturliv och många intressanta historiska sevärdheter. Här finns bland annat Mariakyrkan, som är en av världens största tegelkyrkor, och Nationalmuseet som båda är väl värda ett besök. Runt de mysiga kullerstensgatorna i gamla stan finns restauranger av hög klass där du kan njuta av kulinariska upplevelser från det polska köket. Det är ett måste att testa de polska pirogerna när du är här.

Trójmiasto – Trippelstaden

Gdansk har under senare år mer eller mindre vuxit samman med Sopot och Gdynia. De tre städerna kallas för ”Trójmiasto” som betyder Trippelstaden. Pendeltåget från Gdansk till Sopot tar bara dryga 20 minuter. Kommer man hit på sommaren kan man nästan tro att man befinner sig i Spanien. Staden har blivit ett populärt turistmål tack vare den fina strandpromenaden, spa-hotellen och restaurangerna.

Sierra, Sand Valley och Modry Las

Sand Valley Golf Resort i Polen
Sand Valley Golf Resort i Polen. Foto: Sand Valley Golf Resort

I området runt Gdansk finns flera roliga och utmanande golfbanor. Här finns bland annat populära Sand Valley Golf Resort som är en otroligt spelvärd golfbana. Den rankas faktiskt som en av de 100 bästa banorna i Europa. Att spela här är oerhört prisvärt och du kan dessutom hyra egen villa med pool precis intill banan. 

Sierra Golf Resort är en annan trevlig bana i närheten. Det är en klassisk parkbana som är otroligt vacker. Banan ligger bara minuter från Gdynia vilket gör att du är där på nolltid.

Modry Las är kanske Polens mest kända bana. Den ligger en bit västerut i närheten av Szczecin och är mycket väl värd ett besök. Anläggningen håller högsta klass och 18-hålsbanan bjuder på en utmaning samtidigt som den är en fröjd för ögat.