Vässa ditt spel! Så blir du en bättre golfspelare

Har du precis börjat spela golf? Då har du fått uppleva sportens magi, men ibland kan det kännas som man står still och inte utvecklas. Golfsajten The Left Rough har samlat sina bästa tips på hur du blir bättre snabbt och når dina mål, oavsett om du är nybörjare eller har spelat lite mer. 

Det finns många sätt att bli en bättre golfspelare. Är du nybörjare har du bra förutsättningar att lära rätt från början. Bloggen The Left Rough menar att du alltid ska börja på din nivå istället för att ta vatten över huvudet. 

Utrustning, utrustning, utrustning

Att spela riktigt bra golf, oavsett om du är nybörjare eller inte, börjar med riktigt bra utrustning, skriver sajten The Left Rough. Sajten tipsar om att hitta rätt klubbor och bollar som passar utgår från din nivå. Är du nybörjare ska du satsa på en hårdare boll som du kan slå långt med, utan mycket spinn. När du har blivit varm i kläderna kan du satsa på en lättare boll som spinner mer.  

Sätt grunderna 

Förutom utrustningen, är ditt viktigaste redskap kroppen när du spelar golf. Hitta rätt hållning, stå i rätt position med fötterna och ha rätt grepp på klubban. Så länge du gör det, har du större chans att ditt spel ska gå som du vill.  

Hitta tempot

Svårt med svingen? Lär dig att imitera proffsen för att bli bättre på sving. De har alla samma tempo, deras backswing är nämligen tre gånger så lång som deras downswing. Regeln gör att du kan ta det i ditt eget tempo, så länge du håller dig till att backswingen är tre gånger längre. Är det enklare att göra den långsammare – gör då det. 

Boka lektioner

Om du är nybörjare har du stor potential att utvecklas snabbt. Därför rekommenderar The Left Rough att boka lektioner i tidigt skede. Då har du chans att lära dig proffsiga tips och tricks som lyfter spelet. Dessutom har inte hunnit skaffa dig dåliga ovanor som är svåra att arbeta bort. 

Tänk på humöret 

Allt handlar om inställning när det kommer till golf. En riktigt bra golfspelare låter inte ett dåligt slag förstöra resten av dagen. Istället fokuserar en bra golfspelare på nästa slag och accepterar att det inte går att vara perfekt. Du måste acceptera att du kommer att slå många dåliga slag. Det viktigaste är att ha roligt och njuta av att spela.  

Sätt en strategi 

Vad har spelare som går under 80 slag gemensamt? De planerar varje slag. Det bästa du kan göra är att sätta en strategi, och inte svinga och hoppas på det bästa. Det brukar inte nämligen inte gå så bra.