Tips! Utmana vännerna i en ny spelform

Sugen på att spela på ett nytt sätt? Det finns en uppsjö av spelformer som du kan testa. Svensk Golf har sammanställt en lista med spännande spelformer som passar tvåmannalag eller fler. 

Ibland är det roligt att spela mot varandra på nytt sätt. Kanske är det dags att utmana dig själv och kompisgänget och testa en ny spelform. Här är Svensk Golfs lista över roliga spelformer som du kan testa redan idag. 

Bästboll

Bästboll har busenkla regler! Den spelas i tvåmannalag, där båda spelar varsin boll på varje håll. Båda spelarnas score skrivs ner och i slutet räknar man ihop det bästa resultatet, hål för hål, i parets slutscore. 

Bingo Bango Bongo

Bingo Bango Bongo räknar du poäng och kan spelas av två eller fler spelare eller i lag. Du kan få tre poäng per hål: en poäng till den som först når green (bingo), den som kommer närmast hålet när alla är på green (bango) och en poäng för den som slår bollen i hål (bongo).

Acey Deucey 

För att spela Acey Deucey ska man vara fyra spelare. Den som får lägst score, Ace, får en summa från övriga tre spelare medan den med lägst score, Deuce, förlorar en viss summa till de övriga spelarna. Ace är oftast dubbelt så mycket värd som Deuce. 

Foursome

Reglerna är busenkla i det här klassiska spelet för två spelare. Spelarna slår ut på vartannat hål och turas sedan om att slå tills någon slår bollen i hål.

Köpenhamnare 

Rolig spelform där tre spelare tävlar om sex poäng per hål. Den som vinner får 4 poäng och den som kommer tvåa får 2 poäng. Blir det istället oavgjort delas poängen mellan spelarna. 

Bästboll/Sämstboll 

Testa den här roliga varianten där ni i tvåmannalag spelar om två poäng per hål. Bästa och sämsta score räknas som varsitt poäng.

Mer från Nyheter