Därför ser Tiger Woods slutet på karriären 

tiger woods karriär

Efter 26 år som proffs och otaliga segrar ser nu Tiger Woods, en av världens främsta golfare genom alla tider, slutet på karriären.

Det är svårt att med ord få ner exakt hur mycket Tiger Woods betytt för golfen. Han tog golfvärlden med storm när han blev proffs på PGA-touren 1996. 26 år senare står 46-åringen noterad för smått otroliga 82 toursegrar varav 15 majorsegrar, som anses vara de mest prestigefyllda inom golfen. Endast legendaren Jack Nicklaus har fler än Woods.

Tiger Woods

Skadade benet allvarligt

Men frågan är om det blir några fler framgångar ute på banan för legendaren. Tiger Woods skadade sitt högerben allvarligt i en bilolycka i februari 2021 och det var länge oklart om han ens skulle kunna gå igen. Men trots att det inte blev några fler tävlingar 2021 så har han kämpat sig tillbaka och deltagit i fyra tävlingar i år. Men många fler verkar det inte bli kommande åren avslöjade han under förra veckan.

– Jag har inte mycket kvar i det här benet, sade han på en presskonferens på Bahamas inför den inbjudningstävling han arrangerar där.

– Målet är att bara spela major-tävlingarna och kanske en eller två mer. Det är allt. Fysiskt så är det allt jag klarar av.

Skulle spelat tävlingen i Bahamas

Planen var dock att Woods skulle spelat inbjudningstävlingen i Bahamas. Men så blir inte fallet efter att han utvecklat plantarfasciit, förstadiet till hälsporre. Detta gör att han har väldigt svårt att gå.

– När man får plantarfasciit är det värsta man kan göra att gå. Och jag gick mer och mer och mer i ett försök att få mina ben redo för den här tävlingen, vilket bara gjorde det värre. Så jag var tvungen att hoppa av.


Tiger Woods karriär – alla framgångar och bakslag

Golfstjärnan Tiger Woods karriär har inte varit spikrak. År 1997 skakar han om golfvärlden med sin unika talang och sedan dess har han vunnit framgångar och haft många bakslag, både professionellt och privat. I samband med hans allvarliga bilolycka i Los Angeles, Kalifornien i februari har New York Times sammanställt hela atletens karriär. 

Tiger Woods foto: Keith Allison / CC
Foto: Keith Allison / CC

Redan som 21-åring ritar Tiger Woods om golfkartan. Han är då den yngsta personen och den första som är icke-vit som vinner the Masters. Det är inte endast positivt, skriver New York Times, då Woods blir både utsatt för nedsättande rasistiska kommentarer och dödshot. Samtidigt blir han hyllad för sina presentationer inom sporten. När han vinner Masters första gången har han spelat professionell golf i ett år. 

Vinner 14 stora titlar 

Det är när Woods vinner 14 stora titlar på fem år som han får ikonisk status. Fyra Masters, fyra PGA Championships, tre United States Open och tre British Open – allt detta gör han mellan åren 1997 och 2002. 

Otrohetsaffärerna och skilsmässan 

Året är 2009 och nu börjar det bli skakigt för Woods på det privata planet. Han erkänner för sin svenska fru Elin Nordegren att han har varit otrogen och hamnar senare i en bilolycka, precis utanför parets hus. 

Problem med ryggskador

Woods har under senare år haft stora problem med skador, framför allt i ryggen. Under 2017 opererar han ryggen för fjärde gången. Femte operationen sker i början av 2021, vilket gör att han missar PGA-turneringen.

Erkänner missbruk 

Samma år, 2017, hittas golfproffset sovandes i sin bil längs vägkanten och blir arresterad av polisen. Det visar sig att han lider av ett opiodmissbruk. 

Den stora comebacken

Som 43-åring, år 2019, för Tiger Woods en hyllad comeback, skriver New York Times. Det är då han vinner Masters för femte gången. Det kommer att bli hans femtonde majortitel.

Tiger Woods son Charlie

Äpplet faller inte långt från trädet. Tiger Woods son påminner om sin pappa på väldigt många sätt ute på golfbanan – se själv i videon nedan.