Tiger Woods karriär – alla framgångar och bakslag

Tiger Woods foto: Keith Allison / CC

Golfstjärnan Tiger Woods karriär har inte varit spikrak. År 1997 skakar han om golfvärlden med sin unika talang och sedan dess har han vunnit framgångar och haft många bakslag, både professionellt och privat. I samband med hans allvarliga bilolycka i Los Angeles, Kalifornien i februari har New York Times sammanställt hela atletens karriär. 

Redan som 21-åring ritar Tiger Woods om golfkartan. Han är då den yngsta personen och den första som är icke-vit som vinner the Masters. Det är inte endast positivt, skriver New York Times, då Woods blir både utsatt för nedsättande rasistiska kommentarer och dödshot. Samtidigt blir han hyllad för sina presentationer inom sporten. När han vinner Masters första gången har han spelat professionell golf i ett år. 

Vinner 14 stora titlar 

Det är när Woods vinner 14 stora titlar på fem år som han får ikonisk status. Fyra Masters, fyra PGA Championships, tre United States Open och tre British Open – allt detta gör han mellan åren 1997 och 2002. 

Otrohetsaffärerna och skilsmässan 

Året är 2009 och nu börjar det bli skakigt för Woods på det privata planet. Han erkänner för sin svenska fru Elin Nordegren att han har varit otrogen och hamnar senare i en bilolycka, precis utanför parets hus. 

Problem med ryggskador

Woods har under senare år haft stora problem med skador, framför allt i ryggen. Under 2017 opererar han ryggen för fjärde gången. Femte operationen sker i början av 2021, vilket gör att han missar PGA-turneringen.

Erkänner missbruk 

Samma år, 2017, hittas golfproffset sovandes i sin bil längs vägkanten och blir arresterad av polisen. Det visar sig att han lider av ett opiodmissbruk. 

Den stora comebacken

Som 43-åring, år 2019, för Tiger Woods en hyllad comeback, skriver New York Times. Det är då han vinner Masters för femte gången. Det kommer att bli hans femtonde majortitel.

Mer från Nyheter