Nu börjar golfsäsongen på riktigt: ”Väldigt kul att det är igång”

golf bunker

Våren är här och golfbanorna runt om i landet börjar äntligen att öppna för spel. Redan förra veckan var det premiär på Båstad GK.Vi är fullbokade hela veckan fram till annandag påsk. Vi kommer snurra på här i påsk med ungefär 300 rundor om dagen”, säger Jörgen Kjellgren, klubbchef på Båstad GK.

Snön är borta, gräset är grönare och en doft av vår börjar infinna sig i luften. Det är tydliga tecken på att golfsäsongen närmar sig med stormsteg. Fler och fler golfklubbar öppnar sina banor för spel under påskhelgen som kommer. På Båstad GK öppnade man för spel på båda 18-hålsbanorna redan förra veckan.

– Det känns väldigt bra. Vi har båda banorna öppna sedan en vecka tillbaka och båda banorna är i bra skick efter vintern, säger Jörgen Kjellgren, klubbchef på Båstad GK.

Påsken innebär att folk har mycket ledig tid över. Detta gör att många ute i landet passar på att ge sig ut på årets första golfrunda. På Båstad GK har trycket varit högt.

– Vi är fullbokade hela veckan fram till annandag påsk. Vi kommer snurra på här i påsk med ungefär 300 rundor om dagen. Så det är väldigt kul att det är igång.

Golf är en av de största idrotterna i Sverige sett till antalet medlemskap. Allt fler får upp ögonen för sporten och i fjol ökade antalet medlemskap med runt elva procent. Det spelades dessutom för första gången någonsin över elva miljoner golfronder i Sverige. Intresset för golf är extremt stort och Jörgen Kjellgren tror att det bara kommer fortsätta öka under året.

– Intresset ser ut att vara minst lika bra som förra året. Sen får vi se lite vad som händer med de restriktionerna som finns om de ska kvarstå eller lättas på. Vi får ta det lite som det kommer men det vi vet nu är att tävlingssäsongen inte kommer komma igång än iallafall, säger Jörgen.