Viktigaste tipsen för bättre puttning

Bättre Puttning golf

Att lyckas uppe på green kan vara svårt. Men faktum är att du kan spara många slag under en golfrunda om du lägger lite tid och träning på din puttning. Här är fyra matnyttiga tips för att lyckas bättre med din puttning.

Oavsett om du slår en driver på 200 meter eller en putt på en meter så räknas det som ett slag i resultatet. Det spelar alltså ingen roll hur bra du spelar ute på banan, lyckas du inte med puttningen kommer du heller inte få något bra resultat. Faktum är att puttern är den klubban i bagen man använder flest gånger under en runda. Därför kan det vara bra att lägga lite extra tid och träning uppe på träningsgreen för att du sedan ska känna dig bekväm ute på banan. Här är fyra matnyttiga tips för att lyckas bättre med din puttning.

Tänk på uppställningen

Det är otroligt viktigt att du siktar rätt när du ska putta. Siktar du rätt har du betydligt bättre chans att sänka putten. För att lyckas med detta ska fötterna och axlarna ska vara helt parallella med puttlinjen. Ett bra sätt att träna på detta är att lägga en klubba längs med fötterna uppe på träningsgreen för att se att du står rätt i förhållande till bollen.

Håll ögonen över bollen

Ett bra tips är att se till att du har ögonen placerade över bollen. Har du detta är det betydligt lättare för dig att hålla en bra pendelserörelse och på så vis öka chansen att lyckas med putten.

Håll huvudet stilla tills bollen går i

Det är ofta lätt att man blir nyfiken och titta upp för tidigt när man puttar. Gör man det är det risk att puttern inte följer den tänkta linjen vilket gör att du lättare missar korta puttar. Istället för att följa bollens väg mot koppen kan det vara bra att hålla huvudet stilla tills du hör att bollen går i hålet. Detta gäller främst för kortare puttar. 

Pekfingret på skaftet för bättre styrning

För att få bättre styrning och en jämn och fin pendelrörelse är ett bra tips att ha pekfingret ned på skaftet. På så vis minimerar du risken att få en ojämn pendel och ökar chansen att bollen går i hål.

Mer från Nybörjare