Tänk på det här innan du köper putter

köpa putter

Puttern är den klubba man i regel använder flest gånger under en runda golf. Här kan du se vilken typ av putter som passar just dig.

Bladputter

Förr i tiden fanns det bara en typ av putter, nämligen bladputtern. Den har ett smalt klubbhuvud och mer vikt i tån. Är du en spelare som föredrar en mer bågformad puttrörelse och behöver lite extra hjälp att hålla bladet stängt vid själva träffen kan en bladputter vara att föredra.

Malletputter

Under de senaste åren har det hänt en hel del med utvecklingen av golfklubbor, det gäller även med putters. En populär putter nu för tiden är en så kallad malletputter, som har ett mycket större klubbhuvud och ofta påminner om någon form av rymdskepp. Många upplever att dessa är mer förlåtande. Dels för att klubbhuvudet inte vrider sig lika mycket och för att de ger mer stabilitet vid korta puttar. Har du en rak pendelrörelse kan det vara smart att välja denna typ av putter.

Midmalletputter

Hur beskriver man enklast en midmalletputter? Jo, det är helt enkelt en korsning av en blad- och malletputter. Klubbhuvudet är något större än en bladputter vilket gör att det finns mer plats till att fördela vikten. Denna typ av putter är oftast lite lättare än en malletputter men har trots det goda förlåtande egenskaper.

Armlockputter

För så sent som för några år sedan var det inte ovanligt att man såg spelare med mag-, bröst- eller hakputters ute på banan. Men, 2016 förbjöds dessa då det ansågs ge golfare för bra stöd och stabilitet i putterörelsen. I samband med förbudet utvecklades istället Armlock-modellerna. Grejen med dessa modeller är att de är längre än en vanlig puttar. Sedan pressar man greppet mot underarmen för att på så sätt skapa en stabilare rörelse.