Spela golf på vintern – här hittar du golfsimulatorer och hallar

golfsimulator

Vad gör man om man vill spela golf, men det är för kallt ute och för krångligt att resa? Golfsimulator! Här är våra tips på golfsimulatorer i Stockholm och Göteborg – eller hemma. 

Med en golfsimulator kan du ägna dig åt golf året runt. Det är även ett enkelt sätt att testa på spelet innan du ger dig ut på en riktig runda, med en realistisk golfmiljö på slagduk. Det finns olika golfsimulatorer och till de marknadsledande hör bland annat Trackman och Flightscope.

– En av fördelarna med golfsimulator är just att man kan spela året runt och tillgängligheten som det innebär, säger Niklas Fischier på Golf Lab STHLM, ett av Stockholms golfsimulatorställen. 

För att använda en golfsimulator behöver du verkligen inte vara professionell golfare, och du behöver inte ha grönt kort heller. Vem som helst kan använda den. 

– Ska du bara spela eller träna så är det bara att köra igång direkt. Jag ser golfsimulatorn som en potentiell väg in i golfen i framtiden eftersom det är så tillgängligt, säger Niklas Fischier. 

Som användare drar man mest nytta av golfsimulatorn på vinterhalvåret innan golfsäsongen drar igång, även om man kan spela hela året.

– Sen finns det två andra dimensioner också och det handlar om sociala strukturer och att du kan fortsätta hänga med golfpolarna när golfsäsongen tar slut. Du behöver inte byta sport bara för att det blir vinter, säger Niklas Fischier. 

Här finns det golfsimulatorer i Stockholm

Golf Lab STHLM på Turebergs Allé 2 i Sollentuna har golfsimulator med Trackman. Här kan du boka golfsimulator som medlem eller betala för Golf Lab Indoor 1 timme, 2 timmar, 3 timmar eller 4 timmar. Det finns också golflektioner på 50 respektive 25 minuter för olika färdighetsnivåer och även nybörjarkurser. Priserna ligger på 400–1600 kronor.

Indoor Golf i Westfield Mall of Scandinavia har åtta golfsimulatorer utrustade med Trackman 4. Indoor Golfs priser varierar mellan beroende på dagar och tider på dygnet. Ett medlemskap för en vuxen kostar 60 kr per månad och för senior (65+) ligger medlemskapet på 50 kr per månad. Om du tillhör en av Indoor Golfs partnerklubbar får du rabatterat pris när du bokar golfsimulator. (Stängd)

Ballbreaker på Kungsholmen i Stockholm har golfsimulator med 40 banor. Här erbjuds golfturnering, trekamp och femkamp. Priserna ligger på 220–430 kronor per timme.

På Lidingö Indoor Golf, Kyttingevägen 40, skapar du ett konto på Matchi för att boka och betala din speltid för simulator med Trackman 4. Priserna ligger på 200–450 kronor och som medlem får du 20–25 procents rabatt på dina bokningar.

Golfsimulatorer i Göteborg

Innesvingen är en golfbutik i Mölndal och Kungälv. I Mölndal finns åtta golfsimulatorer och i Kungälv finns tre stycken. Simulatorn är av märket Full Swing Golf. Priserna ligger på mellan 280 och 325 kronor per timme. Seniorer har rabatterade priser vissa tider på vardagar.

Club Evergreen på Solbräckegatan 33 i Kungälv har golfsimulator med Sports Coach 3D Surround. Priserna ligger på 200–300 kronor per timme.

Kungsbacka Bowling Golf & Squash Center på Smörehålevägen 1 i Kungsbacka har tre golfsimulatorer. Priserna ligger på 200–260 kronor per timme. Företag betalar 300 kronor per timme. Pensionärer och ungdomar betalar 175 kronor per timme fram till klockan 17:00 på vardagar. 

Investera i golfsimulator hemma

Golfsimulatorer finns i många olika prisklasser, anpassade för både nybörjare och proffs. Till de marknadsledande golfsimulatorerna hör bland annat Trackman och Flightscope. Exempel på enklare golfsimulatorer är SimWay och OptiShot2. Den sistnämnda är särskilt bra för hemmaspel.

Innan du investerar i en golfsimulator bör du se till att ha minst fyra meter i takhöjd och sidled samt ett djup på minst 3–5 meter så att avståndet från golfslaget till duken blir tillräcklig. Tänk på att du också behöver kringutrustning till din golfsimulator. Du behöver projektor, slagduk (som tål att få golfbollar på sig), pekskärm och en kraftfull dator. När du kör golfsimulator vill du naturligtvis få en så realistisk känsla som möjligt och spela i en miljö som påminner om världskända golfbanor. Då behöver du bra mattor som ger känslan välklippt gräs.

6 golfhallar i Stockholm och Göteborg

Du som inte lockas av golfsimulatorer men som ändå vill prova på golf på vintern kan istället besöka en golfhall. Här kan du testa att slå på golfbollar utan att blanda in några datorspel.

Här är några tips om du befinner dig i trakterna runt Stockholm eller Göteborg.

  • Barkarby Golfhall på Girovägen 8 i Järfälla
  • Golfcenter Danderyd på Enebybergsvägen 9 i Danderyd
  • Kista Golfcenter på Hägerstalund 12 i Kista
  • Ullna Indoor Golf på Roslagsvägen 41 i Åkersberga
  • World of Golf på Klubbvägen 20 i Västra Frölunda·  Hisingen Golf & Friskvårdscenter (HGC Hisingen Golfcenter) på Östergärde industriväg 1 i Göteborg