Så slår du en lång och rak drive

lång rak drive golf

Drivern är en svårbemästrad klubba och det tar ofta lång tid innan man lär sig hur man ska få ut det mesta av den. Men, det finns knep för dig som inte riktigt känner att du är bästa vän med drivern än. Här är några tips på hur du slår en lång och rak drive.

Det är få saker som en golfare drömmer så mycket om som att slå en lång och rak drive. Det är helt enkelt en underbar känsla att se bollen landa långt fram mitt i fairway. Men det är lättare sagt än gjort att slå en rak drive. Vi golfare tenderar att sprida utslagen till både höger och vänster. Men här är några bra tips som kan hjälpa dig med din golfsving.

Hastighet i klubban

Nuförtiden kan vi mäta klubbhuvudets exakta hastighet med hjälp av teknik. Det är väldigt bra för det kan ge dig information om hur du ligger till men också ge dig nya målsättningar. Säg att du kanske har 80-85 i hastighet men vill upp över 90. Då kan du testa svingen under säsongen och se om du förbättrar dig.

För att slå långt måste man helt enkelt ha hastighet i klubban. Det finns två bra övningar för att förstå, känna och få högre hastighet i klubban. Den ena är väldigt enkel. Vänd upp och ned på klubban och så börjar du svinga i luften. Lyssna efter var luftljudet kommer någonstans,  det bör komma precis runt bollen. Själva snärtvinkeln bör lossas precis runt bollen. Detta kan du börja göra långsamt framför en spegel för att se hur det ser ut, känna efter men också lyssna. Ett jättebra sätt att lära sig.

Lång och stor baksving

Hos golfare som söker längd brukar man ibland tyvärr se att baksvingen är både för snabb och kort. Vi slår ju inte bollen med baksvingen så det finns egentligen ingen anledning att svinga tillbaka fort. Det som kan hända om man har snabb baksving är att den också blir just snabb och kort. För att få riktig fart och längd vill vi ju ha en lång, stor och ganska hög baksving. 

En smart övning för att träna på detta är att du startar svingen en bit framför bollen. Detta resulterar i att du får en flygande start på baksvingen. Du får hjälp av klubbans energi att komma högt upp i baksvingen och sedan dra på. Testa att göra dessa två övningar och mät hastigheten på svingen så kommer du slå längre än någonsin framöver.