3 nybörjartips — så börjar du slipa på svingen

golfsving

Som nybörjare är det inte konstigt att man gör misstag ute på golfbanan. Och det kan till en början vara svårt att få svingen att sitta. Men det finns många enkla knep att ta del av för att förbättra svingen, här är några tips för dig.

Boka en lektion

Som nybörjare är det inte konstigt att man gör misstag ute på banan och att svingen kanske inte är helt perfekt. Därför kan det vara smart att boka en privatlektion med en golfpro. Det finns golftränare på i princip varje golfklubb i Sverige. De är utbildade, har lång erfarenhet inom golfen och kan snabbt se vad du behöver ändra på för att bli en bättre spelare. Att boka en timme med en golftränare behöver heller inte vara särskilt dyrt, och det kan samtidigt göra underverk för din golfsving.

Filma dig själv

Tillbringar man en dag ute på golfbanan så ser man mängder av olika golfsvingar. Men hur ser egentligen ens egen sving ut? Det är enkelt att visualisera hur man själv ser ut men med tanke på att man aldrig ser sig själv svinga kanske det inte alls ser ut som man trott. Därför kan det vara smart att filma sig själv med mobilen när du svingar på driving rangen. Det är många som blir förvånade över hur svingen ser ut och det går att upptäcka misstag som man kanske inte var medveten om att man gjorde. Studera gärna svingen i slowmotion för att få bättre koll på vad du gör bra och dåligt och om det är något du behöver ändra på. Det finns mängder med golfappar för detta som kana vara till bra hjälp.

Repetition – övning ger färdighet

Tränar man inte på något, så blir man inte heller bättre på det. För att få en bättre sving krävs det också att du lägger ner tid på att förbättra den. Med att lägga tid menas inte att stå och nöta i timmar på driving rangen men det kan vara smart att lägga någon timme då och då. Visst är det kanske roligare att gå ut och spela 18 hål golf än att stå på driving rangen, men genom att lägga några extra timmar på rangen och förbättra svingen kommer du garanterat spela bättre och roligare golf ute på banan senare.

Mer från Nybörjare