Golf på liten budget – så gör du för att komma igång

Som nybörjare är det lätt att bli stressad över alla kostnader. Klubbor, kläder, skor, klubbkostnader – det är en del utgifter. Ta det lugnt, till en början behöver du inte för dyr utrustning.

Vi slår hål på myten om att golf är en dyr sport. Det går att hålla priserna nere – med lite planering och kreativitet. 

Vilken utrustning?

Börja med att skriva en lista på vad du faktiskt behöver. I början behöver du exempelvis 5­ till 7 klubbor. För att ta reda på vad du behöver måste du testa, klämma, känna – och viktigast av allt fråga. Fråga runt i butiker, på golfklubben eller bland vänner. Det finns även många Facebookgrupper som endast handlar om golf, om du inte känner någon som spelar.

Andrahandsmarknaden har äntligen nått sportvärlden och det finns mängder av olika alternativ i alla prisklasser till riktigt bra kvalitet. Kanske kan du köpa något begagnat av en vän? 

Det enda som du kan behöva tänkas köpa nytt och lite dyrare är ett par rejäla, hållbara golfskor. Köper du av god kvalitet håller de däremot längre, är skönare och gör spelet bättre, skriver sajten The Golf Business.  

Jämför priserna

Handlar du online är det lätt att använda prisjämförelsesajter. Där kan du jämföra priserna bland olika sajter och se varans prisutveckling. Håll även koll på utförsäljningar och reor – det finns mängder på nätet. Gillar du att köpa utrustning i fysisk butik finns även mängder av reor och kampanjer. 

Gå en kurs – online

The Golf Business tipsar om att du kan ta kurser online för att spara in pengar. Det finns en hel del tips på till exempel Youtube, det gäller bara att söka sig fram. Det är inte detsamma som privatlektioner, men du kommer långt till en början på att lära dig mer om spelet på egen hand via video. Har du en riktigt proffsig vän kanske du kan ta tips av den personen.