3 smarta golfappar för dig som är nybörjare

golf-appar

Det finns en uppsjö av nyttiga och roliga mobilappar som gör golflivet enklare. Här är några tips till dig som är nybörjare.

När du precis börjat spela golf och utforskar sporten så behöver du en mobilapp som hjälper dig med det allra mest grundläggande. Du behöver på ett smidigt och överskådligt sätt hitta banor att spela på, boka starttider, få rabatter så att du kan spara in lite på utgifterna och ett forum där du kan prata med dina golfkompisar och kanske peppa varandra. 

Mer golf för pengarna 

När du köper Golfhäftet för 495 kronor kan du spela varje bana en gång till halv greenfee, det innebär alltså att du bara betalar halva ordinarie pris för greenfee, och kan välja bland över 1100 banor i Europa. Förutom att betala halva priset för greenfee får du även golfrelaterade erbjudanden under golfsäsongen, såsom resor, boenden och golfprodukter. Du laddar ner Golfhäftet-appen direkt via App Store eller Google Play. 

Hitta bra starttider

När du ska boka en bana för att spela golf är det en fördel om du snabbt får lättöverskådlig information om nästa tillgängliga starttid. Via bokningsappen Sweetspot ser du nästa tillgängliga starttid direkt i mobiltelefonen och vad den kostar. Om starttiden inte passar, eller banan är för dyr, får du även information om andra starttider, kanske nästkommande vardag om du inte hittar en lämplig starttid i helgen. I bokningsappen ser du också hur långt det är att köra till den banan där du tänkt spela. Du laddar ner Sweetspot via App Store eller Google Play. 

Spara golfminnen och häng med golfkompisarna 

Golf är en social sport och bortsett från att följa din egen utveckling så kan det vara kul att se hur dina golfkompisar presterar. Med mobilappen Golf GameBook håller du koll på dina slag, fyller i poäng och får statistik så att du kan analysera ditt spel för att utvecklas. Du kan utmana dig själv på en bana eller se om du kanske kan slå dina golfkompisar på samma bana. Ni håller kontakten och kan skriva med varandra i appen också. Golf GameBook sparar dina golfminnen så att du när som helst kan kan gå tillbaka och se dina poäng, banor, foton och tidigare konversationer med kompisarna. Med GPS-kartor kan du även planera ditt spel och mäta dina slag.