Fyra golfbanor att spela på västkusten

golf västkusten

Den svenska västkusten är känd för sin vackra skärgård och pittoreska kustsamhällen. Men regionen har också väldigt många godbitar att bjuda på för oss golfälskare. Här är några av de bästa golfbanorna på västkusten som du bara måste testa.

Skaftö Golfklubb

Skaftö är en pärla mitt i Bohuslän där den vackra naturen och havet alltid är närvarande. På den pittoreska ön finns också en av de mest natursköna golfbanorna på västkusten. Banan har en utmanande layout med smala fairways och snabba greener, och erbjuder spektakulär utsikt över havet och skärgården. Ska du hit och spela rekommenderas att bo på det fina golfhotellet som ligger i direkt anslutning till banan. 

Tjörns Golfklubb

Tjörn är en av Sveriges största öar och här är det alltid något på gång. Ön är en perfekt destination för allt från kultur-, natur- och matupplevelser till cykling, paddling och vandring. På den spännande ön hittar du också Tjörns Golfklubb som är en utmanande golfbana med en spännande mix av skog och hav. Banan har också flera spektakulära utsiktsplatser, bland annat på det sextonde hålet där du möts av en häftig vy över havet.

Mjölkeröds Golfklubb

I Tanumshede på västkusten ligger fina Mjölkeröds Golfklubb. Här spelar du golf i ett idylliskt landskap med fin utsikt. Just Bohuslän är känt för sin vackra natur och på Mjölkeröds Golfklubb får du verkligen njuta av naturen på allra bästa sätt. Här har du 18 fina hål, bra restaurang och fin träningsanläggning. Passa på att bo på något närliggande hotell i Grebbestad, Tanumshede eller Strömstad där det ofta finns bra golfpaket med mat och greenfee.

Lyckorna Golfklubb 

I Ljungskile, strax söder om Uddevalla, ligger Lyckorna Golfklubb. Den fina 18-hålsbanan bjuder på havsutsikt på många av hålen. Banan i övrigt bjuder på en härlig mix med både skogspartier och öppna fält. Golfklubben erbjuder också flera golfpaket med boende på antingen hotell eller värdshus där du kan kombinera golfen med andra upplevelser.

Mer från Golfbanor