Här är Sveriges bästa golfbanor 2022 – enligt spelarna själva

bästa golfbana

Tegelberga Golfklubb i Trelleborg är Sveriges bästa golfbana. Iallafall om man ska tro Golfhäftets användare. Efter 2022 års sammanställning placerar sig den skånska golfklubben i topp.

Golfhäftet är ett förmånskort där du får spela till rabatterat pris på över 1 200 golfbanor runtom i Europa. Efter avslutad rond kan användarna betygsätta allt från klubbarnas bemötande, kvalitet och faciliteter. 

”Det är otroligt att se engagemanget efter rundorna, hur många som svarar på vår enkät om upplevelsen. Svaren vi får är väldigt viktiga för oss och våra partnerklubbar och de hjälper oss att förstå vad som funkar och vad som behöver förbättras. Om en klubb hamnar på Golfhäftets topp 3 lista innebär det att den klubben gör något speciellt”, säger Anders Carlén, VD för Golfhäftet, i ett pressmeddelande.

Tegelberga GK bästa golfbanan

2021 tog Oskarshamns Golfklubb hem priset som Sveriges bästa golfbana, men efter 2022 års sammanställning står det klart att Trelleborgsklubben Tegelberga GK placerar sig på toppen. Golfklubben har länge ansetts varit en av Skånes bästa banor, men för fjolåret tar man nu alltså hem priset för hela Sverige.

“Efter att tre år i rad blivit korade till Skånes bästa golfbana av Golfhäftets besökare är vi nu mycket stolta över att ha tilldelats utmärkelsen Sveriges bästa bana 2022 bland de drygt 200 klubbar som erbjuder Golfhäftet”, skriver klubben på sin hemsida.

Sjöbo Golfklubb vann Players’ Choice 2022

För 2022 tog Sjöbo Golfklubb hem förstaplatsen i kategorin “Players’ Choice”. Sjöbo tog hem priset före Tegelberga GK och Storsjöbygdens Golf. Att vinna denna kategorin innebär att man har högst ranking i alla kategorier sammanslaget.

”Vi har under året presenterat en bana i väldigt gott skick, är kända för vår goda service i kansliet och till 2022 fick vi sista pusselbiten på plats – en riktigt bra restaurang med god service och fantastisk mat”, svarar klubbchefen Lena Torstensson i ett pressmeddelande.

Vilka är Sveriges bästa golfbanor?

 • Players’ Choice Award:
  Sjöbo Golfklubb
 • Bästa golfbana:
  Tegelberga GK
 • Bästa restaurang:
  Östad Golf Väderstad
 • Bästa gästvänlighet:
  Östad Golf Väderstad
 • Mest prisvärda bana:
  Sjöbo Golfklubb

  Hela listan hittar du här.