Här spelar du golf på Portugals bästa banor

Annonssamarbete

Researrangören Golfturen skräddarsyr golfresor för att ta resan till nästa nivå. För att veta vilka golfklubbar som erbjuder den bästa golfen besökte Golfturen nyligen Algarvekusten och spelade på Monte Rei.

Annonssamarbete

Golfturen är en researrangör och skräddarsyr golfresor med golf, flyg och hotell i samma paket. Här jobbar Ludvig, Christoffer, Jonas och Stefan som alla är inbitna golfare. De väljer noga ut de resmål som ger den bästa upplevelsen, både när det gäller golf, mat och boende. En golfresa bjuder nämligen på mer än bara golf. Det handlar om att upptäcka en ny plats och en ny kultur. Genom att skräddarsy golfresan kan du pricka in det du vill göra utifrån dina önskemål.

Ta Algarvekusten i Portugal, till exempel. Här var Golfturens utsände Jonas Grännö vid månadsskiftet januari och februari och bodde på mysiga Praia Verde Boutique Hotel.

Boende nära golfbanor med storslagen vy från balkongen

Praia Verde Boutique Hotel är ett mysigt och från grunden nyrenoverat hotell med unik stil och storartade vyer mot havet. Det ligger vid Algarvekustens östra del.

– Den är ett väldigt charmigt, personligt och familjärt hotell och det gör att upplevelsen blir både genuin och äkta, förklarar Jonas.

Sammantaget tycker Jonas att det är ett perfekt boende för en golfresa med närhet till flera golfklubbar.

– Hotellet arrangerar transport till respektive golfbana, aldrig längre bort än 10–15 minuter.

Jonas Grännö från Golfturen med skön golfvy från balkongen. Foto: Jonas Grännö, Golfturen
Efter en lång dag på golfbanan är det skönt att återhämta sig i en mjuk och skön hotellsäng. Foto: Golfturen
Praia Verde Boutique Hotel ligger i ett naturskönt läge på Algarvekustens östra del och passar perfekt som boende under golfresan. Foto: Golfturen

Monte Rei är bästa golfbanan

Under sin vistelse vid Algarvekusten spelade Jonas golf på några av de bästa banorna i Portugal, en av dem var Monte Rei Golf & Country Club North Course som har utsetts till Portugals bästa golfbana med par 72 och med många tees att välja på.

– Jag tycker att det är Portugals bästa golfbana. Det är kanske till och med den bästa golfbanan jag har spelat på, säger han.

Enligt Jonas finns det ett tydligt helhetstänk med banan, från första till sista spadtag, och det är inte för inte som det är en mästerskapsbana i absolut världsklass. Den ligger inbäddad i ett vackert landskap med höga berg och vid vissa hål står man vänd mot Atlantens mörkblå vatten. Det elfte hålet tycker han är läckrast; man står då högst upp på tee, omgärdad av bunkrar, och det ställer utslaget på sin absoluta spets.

– Det är häftigt att ha spelat banan och när jag insåg att jag kommit till det sista hålet ville jag bara fortsätta. Mitt eget spel låg inte i fokus, utan det var hela upplevelsen i sig och att få andas golf på en riktig mästerskapsbana. Hela Monte Rei som koncept är världsklass och klubbhuset är magnifikt.

Spelar i kortärmat och äter apelsiner

Jonas spelade också på 18-hålsbanorna Quinta da Ria Golf Course och Quinta de Cima Golf Course. Quinta de Cima är snäppet tuffare med längre hål och upphöjda greener som gör att inspelen blir mer avgörande.

– Det häftiga med Quinta de Cima var också att det växer apelsinträd vid de sista hålen. Som du förstår kunde jag inte motstå frestelsen och provsmakade givetvis, säger han.

18-hålsbanan Quinta do Vale, som är den banan som ligger längst österut i Algarve mot spanska gränsen, provade Jonas också. Den är specialdesignad av den världsberömda golfspelaren Severiano Ballesteros.

– Oftast byggde Severiano Ballesteros banor med sex hål av varje och på Quinta do Vale finns sex par 5, sex par 4 och sex par 3. Det blir en rolig utmaning som golfare att få spela så många par 5!

Algarvekusten blev en oförglömlig upplevelse för Jonas. Förutom sitt eget golfspel tar han med sig de natursköna miljöerna runt golfbanorna, hotellpersonalens gästfrihet och service, de magnifika klubbhusen och den goda maten.

– Det fanns ett brett utbud av restauranger och barer där jag bodde och det portugisiska köket är verkligen värt att upptäcka!