Expertens bästa tips för golf i Thailand

thailand golf
Annonssamarbete

Thailand har börjat välkomna fullvaccinerade turister igen. Nu kan man besöka Thailand, och njuta av golf på landets bästa golfbanor.

Annonssamarbete

Thailand har cirka 250 golfbanor och bland dessa finns många guldkorn. Det finns inlandsbanor med djungelkaraktär, vackra och natursköna parkbanor, banor med vacker havsutsikt och banor som slingrar fram i gröna dalar mellan höga bergskedjor. Den djupt rotade servicekulturen i kombination med det tropiska klimatet, matkulturen och välskötta golfbanor gör Thailand till Asiens mest populära destination för golfturister.

Välkända och omtyckta golfbanor

För golfinstruktör Juha-Matti Vuorinen innebär Thailands nya restriktioner att livet nu börjar återgå till det normala. Under de åtta år han bott i Thailand har han spelat mycket golf och han vet vilka banor skandinaver föredrar att spela på.

– Skandinaver söker efter vackra golfbanor och inte bara mästerskapsbanor. De turister som stannar länge, och mer än en månad, söker ett resmål värt pengarna. När du stannar i turisttäta destinationer i Thailand får du mycket golf för pengarna, berättar han.

Golfinstruktör Juha-Matti Vuorinen organiserar och tillhandahåller marktjänster för golfresor till Thailand. Foto: Privat

Själv bor Juha-Matti i den populära thailändska turistorten Hua Hin. Där ligger Black Mountain och Banyan Golf Club. Den förstnämnda är med sina tre niohålsbanor känd bland svenska golfare och har varit föremål för så väl nationella som internationella golftävlingar. Banyan Golf Club har blivit framröstad till en av Thailands tre bästa banor tre år i rad och håller mycket hög klass.

Här kan du läsa mer om golf i Thailand

Klubbhuset på Banyan Golf Club. Foto: Privat

– Åker man till Thailand för att spela golf så rekommenderar jag garanterat Hua Hin, säger Juha-Matti.

Vid järnvägsstationen, centralt i Hua Hin, ligger också Royal Hua Hin. Det är Thailands äldsta golfbana och den ligger inbäddad i ett igenvuxet landskap bland storvuxna träd.

– Royal Hua Hin är smal och lite knepig. Många golfare tycker om golfbanan för att den inte är särskilt lång och för att avståndet är kort mellan green och tee, förklarar Juha-Matti.

För den som gillar vin och mat finns den första och enda vingården i Hua Hin-distriktet och den heter Hua Hin Hills Vineyard. Här görs vin på bland annat druvorna Colombard, Chenin blanc, Shiraz och Brunello.

Banyan Golf Club är topp tre i Thailand. Foto: Privat

Här kan man upptäcka mer än bara golf

I Phuket ligger prisbelönta Blue Canyon med 18-hålsbanorna Canyon Course och Lake Course. För ickegolfare eller sällangolfare finns det mycket annat att göra och prova på i Phuket. Det finns vattensporter, så som dykning och snorkling, och Chalong Bay Rum Distillery för den som är intresserad av rom och vill lära sig hur man gör vit rom.  

– Är man ute efter golf och vattensporter tycker jag definitivt att man ska besöka Phuket, säger Juha-Matti.

Nära Bangkoks internationella flygplats ligger Summit Windmill Golf Club. Det är en parkliknande bana med många risk-and-rewards. I den tropiska miljön ligger ett modernt klubbhus med europeisk slottskänsla.

I en grönskande dal mellan bergskedjorna i Chiang Mai ligger Alpine Golf Chiang Mai. Det är en 27-hålsbana som förutom golfen bäddar för en naturupplevelse utöver det vanliga. Chiang Mai, som är Thailands näst största stad, har också ett brett utbud av både moderna och traditionella restauranger och ett roligt nattliv.

Läs mer om de bästa golfbanorna i Chiang Mai här

Läs mer om Thailands Turistbyrå här

Mer om vad som gäller inför inresa till Thailand hittar du här

Mer från annonssamarbete