Golf i södra Spanien – bo och spela vid havet

Annonssamarbete

När regnet öser ner över Sveriges golfbanor går tankarna till sydligare breddgrader – för under solen är golfen som allra bäst. I Costa de la Luz bor och spelar du bland palmer och olivträd, det är lokala råvaror på faten och andalusiska druvor i glasen.

Andalusien på den spanska sydkusten har bland annat gjort sig känd för morisk arkitektur, läckra fisk- och skaldjursrätter och sherry. Här väntar också några av de allra bästa golfupplevelserna. Med direktflyg från Stockholm till Sevilla erbjuder golfresearrangören Golf Plaisir veckoresor till två riktiga golfparadis. 

Costa Ballena och Novo Sancti Petri

Strax söder om Sevilla vid den spanska Atlantkusten ligger golfresmålet Costa Ballena. Här bor du på Barcelo Costa Ballena Golf & Spa och spelar på Costa Ballena Ocean Golf Club alldeles i närheten. Det är en 27-hålsbana med omväxlande parkkaraktär och det finns också en korthålsbana med nio hål.

– Utöver en mycket bra golfbana har Costa Ballena även fantastiska träningsområden som passar bra för både träningsgrupper och enskilda spelare, förklarar Lars Christensen som är marknadschef hos Golf Plaisir. 

Costa Ballena är en 27-hålsbana med bunkrar och vattenhinder där du spelar bland palmer och olivträd. Foto: Golf Plaisir

– Golfbanan ligger vackert intill Atlanten och hela området är fridfullt. Dagar då vinden ligger på lite extra är närheten till havet påtaglig, men å andra sidan är hålen väl tilltagna i bredd och ruffen är relativt snäll. 

Golfhotellet Barcelo Costa Ballena Golf & Spa ligger direkt vid golfbanan.

– Hotellet totalrenoverades för fem år sedan. När man anländer, och redan i lobbyn, får man en härlig golfkänsla med stora panoramafönster med utsikt över golfbanan. I restaurangen kan man prova både lokala specialiteter och mat från världens alla hörn. Efter golfrundan kan man koppla av ordentligt i hotellets spa. 

Golfhotellet Costa Ballena bjuder på spa och det finns en stor utomhuspool där man kan svalka sig när solen ligger på. Foto: Golf Plaisir

På den fem mil långa sandstranden La Barossa, en av de mest kända stränderna i Costa de la Luz, ligger hotellet Iberostar Royal Andalus. Du bor på stranden och har promenadavstånd till Novo Sancti Petri Golf. 

– Novo Sancti Petri är en parkbana av högsta klass med 36 hål som designats av legenden Seve Ballesteros. Det sjätte hålets green ligger nästan på stranden med Atlanten som kuliss. Det är en rolig och omväxlande bana med relativt små greener och stora bunkrar, säger Lars.

36 hål väntar på Novo Sancti Petri. Foto: Golf Plaisir

Hotellet Iberostar Royal Andalus har utsikt mot havet från de flesta rummen. I anslutning till lobbyn finns en stor bar och en bufférestaurang där maten är något utöver det vanliga.

– Närheten till havet och det varma klimatet gör att hotellet andas avkoppling, sol och bad. Det finns två pooler, två stora solterrasser, spa, bubbelpooler och turkisk bastu. Allt för att man ska få ett perfekt avslut på dagen när man gått en 36-hålsrunda.

Iberostar Royal Andalus ligger med Atlanten som en blå kuliss. Hotellet andas avkoppling, sol och bad. Foto: Golf Plaisir

Du bor och äter nära golfbanan. Foto: Golf Plaisir

Golfresearrangören Golf Plaisir grundades 1992 och har sedan dess arrangerat både veckoresor och andra typer av golfresor över hela världen. 

Här bor du nära golfbanan

Golfvärdar tar resan till nya höjder

På plats vid varje resmål har Golf Plaisir ortspersonal i form av golfvärdar. 

– Golfvärdarna finns till hands för våra gäster under hela veckan och är en starkt bidragande orsak till att våra golfresor är så populära, berättar Lars. 

Hur då?

– Golfvärdarna har ett förberett program för veckoresorna. Under veckan arrangeras tävlingar, gemensamma middag och utflykter för att man ska få ta del av det kulturella och kulinariska utbudet som finns på orten. Golfvärdarnas nyckeluppgift är att skapa gemenskap och en god atmosfär.

I Costa Ballena kan man exempelvis göra en utflykt till Jerez de la Frontera eller besöka någon av alla sherrybodegor. 

Golfvärdarna finns till hands för gästerna under hela veckan. De stärker gemenskapen och arrangerar tävlingar, gemensamma middagar och utflykter. Foto: Golf Plaisir

Lars berättar att många träffar vänner för livet på de olika resorna och fortsätter att resa ihop även efteråt. 

– I våra klassiska veckopaket spelar man golf fem dagar med förbokade starttider. Man spelar med gruppen och åker i väg på roliga och minnesvärda aktiviteter resten av tiden.

Hitta ditt nästa resmål här